Αντάρτισσα του HPJ, Avesta Cudi: Κάθε γυναίκα έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα που έχει καθοριστεί γι’ αυτήν

Αντάρτισσα του HPJ, Avesta Cudi: Κάθε γυναίκα έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα που έχει καθοριστεί γι’ αυτήν

Αντάρτισσα του HPJ, Avesta Cudi: Κάθε γυναίκα έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα που έχει καθοριστεί γι' αυτήν

Αντάρτισσα του HPJ, Avesta Cudi: Κάθε γυναίκα έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα που έχει καθοριστεί γι' αυτήν

Απευθυνόμενη σε γυναίκες παγιδευμένες μέσα στα τείχη μιας σοβινιστικής κοινωνίας, η αντάρτισσα του HPJ, Avesta Cudi, δηλώνει: «Κάθε γυναίκα έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα που έχει καθοριστεί γι' αυτήν».

Η αντάρτισσα των γυναικείων αμυντικών δυνάμεων του Ανατολικού Κουρδιστάν (HPJ), Avesta Cudi, δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος εισβολής θέλει να δώσει το τελειωτικό του χτύπημα, μέσω της ειδικής πολεμικής πολιτικής που διεξάγει στο Κουρδιστάν, εναντίον των γυναικών.

Σημειώνοντας ότι ο κουρδικός λαός ήταν πάντα στόχος των εισβολέων καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, η αντάρτισσα του HPJ, Avesta Cudi, κάλεσε όλες τις γυναίκες, ειδικά τις γυναίκες των Meriwan, Sine, Urmiye και Kermanshah, να ξεσηκωθούν ενάντια στην καταπίεση και την κατοχή των κυρίαρχων κρατών.

Υπογραμμίζοντας ότι ο λαός πρέπει να είναι προσεκτικός απέναντι σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο που έχεις ως στόχο την καταστροφή των Κούρδων, η Avesta πρόσθεσε: "Μπορεί να υπάρχει έντονος πόλεμος στο Νότιο Κουρδιστάν σήμερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ιρανικό καθεστώς δεν πραγματοποιεί και αυτό πολιτικές γενοκτονίας. Ειδικά οι γυναίκες του Rojhilat γνωρίζουν ότι το ιρανικό καθεστώς ακολουθεί μια πολιτική γενοκτονίας. Ως εκ τούτου, ως γυναίκα επαναστάτρια, απευθύνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες του Rojhilat: Ας σταθούμε μαζί ενάντια σε αυτές τις γενοκτονικές πολιτικές».

Τονίζοντας την διαφορά μεταξύ αντάρτικης και κοινωνικής ζωής, η Avesta είπε: «Σήμερα, οι γυναίκες καταπιέζονται από τους άνδρες στην κοινωνία μας. Γυναίκες των οποίων τα φυσικά δικαιώματα έχουν αφαιρεθεί. Το Κίνημα Ελευθερίας των Γυναικών προτείνει μια ζωή που προσφέρει ελευθερία. Συμμετέχω στο Κίνημα Ελευθερίας ως γυναίκα γιατί δεν δέχτηκα την πατριαρχική νοοτροπία που με περιβάλλει. Δεν αποδέχτηκα αυτήν τη νοοτροπία: είναι καλύτερο να ζήσετε δέκα χρόνια αξιοπρέπειας και ελευθερίας από το να ζήσετε μια μακρά ζωή υπό καταπίεση.

Ως γυναίκες, έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να πούμε ότι ζούμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία, τόσο με τους άντρες όσο και με τις γυναίκες συντρόφισσες μας. Οι γυναίκες που παγιδεύονται μέσα στα τείχη μιας σοβινιστικής κοινωνίας πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτός δεν είναι ο μόνος δυνατός τρόπος ζωής. Κάθε γυναίκα έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα που έχει καθοριστεί γι' αυτήν».