Αντάρτες: Ο πόλεμος δεν πρέπει να περιορίζεται στα βουνά, οι εξεγέρσεις πρέπει να εξαπλωθούν παντού

Αντάρτες: Ο πόλεμος δεν πρέπει να περιορίζεται στα βουνά, οι εξεγέρσεις πρέπει να εξαπλωθούν παντού

Αντάρτες: Ο πόλεμος δεν πρέπει να περιορίζεται στα βουνά, οι εξεγέρσεις πρέπει να εξαπλωθούν παντού

Αντάρτες: Ο πόλεμος δεν πρέπει να περιορίζεται στα βουνά, οι εξεγέρσεις πρέπει να εξαπλωθούν παντού

Οι αντάρτες στο Γκάρε είπαν: «Ο πόλεμος πρέπει να εξαπλωθεί παντού. δεν πρέπει να περιορίζεται στα βουνά. Όλοι πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους. Οι νέοι μας που ζουν σε πόλεις και μητροπόλεις πρέπει να αναλάβουν δράση."

Στις 23 Απριλίου, ο τουρκικός στρατός έκανε μια νέα προσπάθεια να καταλάβει τις αμυντικές περιοχές της Medya. Έκτοτε, ο στρατός εισβολής έχει χρησιμοποιήσει χιλιάδες στρατιώτες, ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη για να διεισδύσει στις περιοχές του νοτίου Κουρδιστάν που ελέγχονται από τους αντάρτες. Οι αντάρτες των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) μιλούν για την αντίστασή τους, κατά της εισβολής.

Ο αντάρτης Botan Agir είπε: «Ο εχθρός διεξάγει έναν τεχνολογικό πόλεμο και προσπαθεί να καταστρέψει τους αντάρτες. Οι αντάρτες λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα που πλήττουν τον εχθρό, αλλά προφανώς το τουρκικό κράτος σιωπά για αυτές τις ενέργειες. Διεξάγονται επί του παρόντος παράλληλες αποτελεσματικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται από τους αντάρτες στο Ζαπ, τη Μετίνα και το Αβασίν. Είναι γεγονός ότι με τη νέα τους πολεμική τακτική, οι αντάρτες αξιοποιούν την τεχνολογία του εχθρού. Ο εχθρός ηττήθηκε ξανά και ξανά στο Ζαπ και είμαστε πεπεισμένοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι και αυτή τη φορά το ίδιο.

Ο αντάρτης Botan Agir συνέχισε: "Ο πόλεμος πρέπει να εξαπλωθεί παντού, δεν πρέπει να περιορίζεται στα βουνά. Όλοι πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους. Πρέπει να γίνουν αποτελεσματικές ενέργειες εναντίον του εχθρού. Ως αντάρτες του HPG, θα είμαστε οι ασπίδες ενάντια στις εχθρικές δυνάμεις στα βουνά. Ως αντάρτες εμφορούμενοι από την ιδέα της αυτοθυσίας, θα πολεμάμε πάντα κάθε επιχείρηση εισβολής. Θα παλέψουμε μέχρι τελευταία ρανίδος του αίματός μας.

Όσο υπάρχουμε σε αυτά τα βουνά, όσο υπάρχουν οι ιδέες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, το τουρκικό κράτος ποτέ δεν τα καταφέρει. Οι νέοι μας, που ζουν σε πόλεις και μητροπόλεις, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να οργανώσουν την Serhildan (εξέγερση). "

Ο αντάρτης Botan Silêmanî προειδοποίησε ότι το τουρκικό κράτος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια νέα γενοκτονία και πρόσθεσε: «Η αντίστασή μας και η επιτυχία μας βασίζονται στον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η αντίσταση στις φυλακές [η απεργία πείνας που πραγματοποιείται από κρατούμενους εδώ και 158 ημέρες], αυξάνει το ηθικό της αντίστασης μας. Ο σύγχρονος αντάρτης είχε ήδη καταστρέψει τα όνειρα του τουρκικού κράτους. Το καθεστώς δεν κατάφερε να επιτύχει τα αποτελέσματα που ήθελε. Τώρα βιώνει την ίδια αποτυχία με την σθεναρή αντίσταση των ανταρτών στο Ζαπ, τη Μετίνα και το Αβασίν. Οι σύντροφοί μας αντιστέκονται επιτυχώς στην απόπειρα του εχθρού να εισβάλει στα βουνά του Κουρδιστάν και δεν θα παραχωρήσουν ούτε μια ίντσα από τη γη μας στους κατακτητές. Όσο υπάρχει έστω και ένα μέλος των ανταρτών του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα σε αυτά τα βουνά, το τουρκικό κράτος δεν θα μπορεί να καταλάβει το Κουρδιστάν."

"Το έχουμε αποδείξει αυτό επανειλημμένως, με το το PKK και την αντίσταση που μας δίδαξε ο Ηγέτης Άπο. Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας για να καταστρέψουμε τον εχθρό."