Αναπληρωτής HDP Gergerlioğlu: Η δίωξή μου είναι πολιτική

Αναπληρωτής HDP Gergerlioğlu: Η δίωξή μου είναι πολιτική

Αναπληρωτής HDP Gergerlioğlu: Η δίωξή μου είναι πολιτική

Αναπληρωτής HDP Gergerlioğlu: Η δίωξή μου είναι πολιτική

Ο αναπληρωτής του HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu, του οποίου η ποινή εγκρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, δήλωσε ότι η απόφαση εναντίον του ήταν καθαρά πολιτική.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Kocaeli Gergerlioğlu, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών με τον ισχυρισμό ότι "διεξήγαγε προπαγάνδα για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης". Η απόφαση έγινε δεκτή από το 16ο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Εφετείου.

Ο Gergerlioğlu δήλωσε ότι η απόφαση ήταν πολιτική. "Καταδικάστηκα σε 2 χρόνια και 6 μήνες, κατηγορούμενος για" προπαγάνδα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση", πριν από δύο χρόνια ως αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας. Η απόφαση έχει πλέον επιβεβαιωθεί από το Ανώτατο Εφετείο."

Ο Gergerlioğlu συνέχισε: «Έγραφα για την διαδικτυακή εφημερίδα T24 εκείνη την περίοδο, και μεταξύ άλλων υπήρχε ένα απόσπασμα από τον Murat Karayılan που έλεγε «Αν το κράτος έκανε ένα βήμα προς εμάς, η ειρήνη θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα σε ένα μήνα».

Το μοιράστηκα στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είπα ότι αν ακολουθηθεί αυτό το κάλεσμα, θα ανοίξει ο δρόμος προς την ειρήνη. Τότε κατατέθηκε αγωγή εναντίον μου.

Ο Gergerlioğlu είπε ότι η συνέντευξη του Karayılan συμπεριλήφθηκε στην απόφαση σαν να ήταν δικά του τα λόγια και πρόσθεσε: «Το δικαστήριο ακολούθησε την ερμηνεία ότι αυτές οι λέξεις ήταν δικές μου. Οι δηλώσεις και τα αποσπάσματα του Karayılan βρίσκονται ακόμη στο T24, αλλά δεν υπάρχει αγωγή εναντίον της εφημερίδας, ωστόσο εγώ καταδικάστηκα για προπαγάνδα υπέρ παράνομης οργάνωσης».

Ο Gergerlioğlu εξέθεσε πολλές παραβιάσεις που υπέστη, όπως τη γυμνή έρευνα και τα βασανιστήρια στα οποία τον επέβαλλαν, και στοχοποιήθηκε για τις αποκαλύψεις του. «Πάντα καταπολεμούσα τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων, σε όλη μου τη ζωή ως βουλευτής υπήρξα υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φαντάζομαι ότι ενόχλησε κάποιους το γεγονός ότι εξέθεσα τις γυμνές σωματικές έρευνες, τις απαγωγές, και τα βασανιστήρια. Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο αυτή τη στιγμή, αλλά νομίζω ότι η δική μας έχει επιταχυνθεί. Νιώθω την πίεση. Πιστεύω ότι η υπόθεσή μου επιταχύνθηκε λόγω των δηλώσεων που έκανα για το Κουρδικό ζήτημα, των δηλώσεών μου για ειρήνη και των δηλώσεων που υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την εξεύρεση λύσης για την επίτευξη της ειρήνης. Εξέθεσα όλες τις αδικίες καταθέτοντας τον υψηλότερο αριθμό κοινοβουλευτικών ερωτήσεων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Από ότι καταλαβαίνω, όλα αυτά σαφώς και ενοχλούσαν κάποιους."