Ακόμα ένας εξόριστος από την Τουρκία έγινε θύμα επίθεσης στην Ουαλία

Ακόμα ένας εξόριστος από την Τουρκία έγινε θύμα επίθεσης στην Ουαλία

Ακόμα ένας εξόριστος από την Τουρκία έγινε θύμα επίθεσης στην Ουαλία

Ακόμα ένας εξόριστος από την Τουρκία έγινε θύμα επίθεσης στην Ουαλία

Ο Gökhan Yavuzel, μυθιστοριογράφος και ποιητής που ζει στην Ουαλία από το 2018, δέχθηκε επίθεση σε πάρκο κοντά στο σπίτι του, τρεις ημέρες αφού είχε προειδοποιήσει την τοπική αστυνομία ότι το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε λίστα πιθανών στόχων που δημοσιεύτηκε στο Twitter. Το περιστατικό συνέβη 19 ημέρες μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό Τούρκου δημοσιογράφου στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Ένας πολιτικός εξόριστος από την Τουρκία δέχθηκε επίθεση στην Ουαλία από ομάδα ατόμων, τρεις ημέρες αφού ενημέρωσε την αστυνομία ότι το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε λίστα που στοχοποιούσε δημοσιογράφους και συγγραφείς από την Τουρκία. Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους και τους συγγραφείς της λίστας είναι αυτοεξόριστοι, ενώ όλοι τους είναι επικριτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Gökhan Yavuzel, μυθιστοριογράφος και ποιητής, και μέλος της PEN International που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετακόμισε στην Ουαλία το 2018 μετά από μια εκστρατεία λογοκρισίας εναντίον του και απειλές που δέχθηκε στην Τουρκία. Όταν το όνομά του συμπεριλήφθηκε πρόσφατασε σε μια λίστα πιθανών στόχων που δημοσιεύτηκε σε έναν λογαριασμό στο Twitter με το όνομα "jitemkurt", ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Yavuzel είπε ότι τα τέσσερα άτομα που του επιτέθηκαν μιλούσαν τουρκικά και ότι τον έβριζαν κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού.

Μιλώντας στο διαδικτυακό περιοδικό Artı Gerçek, ο Yavuzel είπε ότι δέχθηκε επίθεση σε ένα απομονωμένο μέρος σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι του. «Κάποιος με χτύπησε πρώτα στην πλάτη», είπε. «Νομίζω ότι ήταν τέσσερις. Άρχισαν να με κλωτσούν στην πλάτη όταν έπεσα. Λιποθύμησα για μια στιγμή. Καθώς με χτυπούσαν με βρίζανε. Μιλούσαν στα τουρκικά. Με απειλούσαν, λέγοντας: "Θα έρθει η ώρα και για τους άλλους". Με έβριζαν, με αποκαλούσαν "απάτριδο" και "αξιοθρήνητο". Μου είπαν ότι , "μπορούμε να σας σκοτώσουμε όλους αν θέλαμε. Σας αξίζουν πολύ χειρότερα από αυτό". Τότε δέχτηκα ένα δυνατό χτύπημα στο μάτι και ένα άλλο στο αριστερό μου φρύδι. Προσπάθησα να αμυνθώ από τα χτυπήματά τους με τα χέρια μου. Ένας από αυτούς είχε ένα μικρό γκλοπ».

Ο Yavuzel δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter αμέσως μετά την επίθεση: «Μου επιτέθηκαν τέσσερα άτομα σήμερα. Ήρθε η αστυνομία και μετά ένα ασθενοφόρο. Αφού έδωσα κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα, έπειτα με μετέφεραν στο σπίτι μου. Έχω μώλωπες και στην πλάτη... Εσείς οι εγκληματίες που μας κάνατε στόχους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτήν τη "λίστα πιθανών στόχων", θα πληρώσετε για αυτό».

Στις 8 Ιουλίου, ο Erk Acarer, δημοσιογράφος αυτοεξόριστος από την Τουρκία, δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε στον κήπο του σπιτιού του, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Μετά από αυτό, στις 16 Ιουλίου, η γερμανική αστυνομία επισκέφθηκε τον δημοσιογράφο Celal Başlangıç ​​στο σπίτι του στη Φρανκφούρτη για να τον προειδοποιήσει για τη λίστα πιθανών στόχων που στοχοποιεί δημοσιογράφους και συγγραφείς από την Τουρκία.