Αϊντάρ: «Η απόπειρα δολοφονίας συνδέεται με την Άγκυρα»

Αϊντάρ: «Η απόπειρα δολοφονίας συνδέεται με την Άγκυρα»

Αϊντάρ: «Η απόπειρα δολοφονίας συνδέεται με την Άγκυρα»

Αϊντάρ: «Η απόπειρα δολοφονίας συνδέεται με την Άγκυρα»

Το εκτελεστικό μέλος του KCK λέει ότι ο φάκελος της έρευνας για την απόπειρα δολοφονίας του, περιλαμβάνει σοβαρές αποδείξεις ότι η ομάδα δολοφονίας έχει δεσμούς με Τούρκους αξιωματούχους.

Ο Αϊντάρ εξηγεί ότι αυτά τα σχέδια συζητήθηκαν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων και οι κασέτες των ηχογραφήσεων αυτών των κλήσεων τεκμηριώνουν λεπτομερώς τα βήματα του δολοφονικού τους σχεδίου.

Δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η ομάδα δολοφονιών αποτελείτο από "επαγγελματίες δολοφόνους", ο Αϊντάρ δήλωσε ότι «παρόλο που τα ονόματα μόνο τεσσάρων ατόμων εμφανίζονται στον φάκελο, μπορούμε να δούμε καθαρά από τα έγγραφα ότι αυτή η απόπειρα δολοφονίας συνδέεται με την Άγκυρα, και το παλάτι [αναφέρεται στο προεδρικό μέγαρο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] στην Άγκυρα».

Το να δούμε αυτήν την ημέρα, όταν μια τουρκική ομάδα δολοφόνων αντιμετωπίζει δίκη για πρώτη φορά στην Ευρώπη, υπήρξε προϊόν σκληρών προσπαθειών, σημείωσε ο ίδιος.

«Έχουμε παρουσιάσει όλα τα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία που μπορούσαμε να βρούμε στις βελγικές αρχές, αλλά σχεδόν αντιστάθηκαν στην έναρξη έρευνας. Οι δικηγόροι μας κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αναγκάσουν τις βελγικές αρχές να αναλάβουν δράση.

Κατά τη γνώμη μου, ο εισαγγελέας δεν ήθελε να κινηθεί νομικά λόγω «σχέσεων Τουρκίας-Βελγίου». Αλλά οι δικαστές της αγωγής ανέλαβαν την πρωτοβουλία και κίνησαν τη νομική ενέργεια».

Ο Αϊντάρ ελπίζει ότι η αλήθεια θα φανεί στο τέλος αυτής της δίκης. «Έχουν φάκελο έρευνας 7.000 σελίδων. Σε αυτόν τον φάκελο, υπάρχουν εκτεταμένα στοιχεία ότι υπάρχει ένα κύκλωμα εγκληματικότητας, το οποίο έχει σχέσεις με τη MIT [την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας], με την τουρκική κυβέρνηση και ακόμη και με τον ίδιο τον Ερντογάν».

Ο Αϊντάρ επιμένει ότι η Τουρκία απασχολεί πολλούς αξιωματικούς της MIT στην Ευρώπη για να σχηματίσουν ομάδες δολοφόνων. «Οι ευρωπαϊκές χώρες είδαν ότι η Τουρκία μπορεί να καταφύγει σε οποιεσδήποτε μεθόδους για να φιμώσει τους Κούρδους και άλλους αντιπάλους στην Ευρώπη. Τώρα, παίρνουν αυτές τις απειλές στα σοβαρά. Έχουν λάβει επίσης σοβαρά υπόψη τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον μας. Αυξάνουν την προστασία μας».

Υπάρχουν ακόμη «λίστες θανάτου» της Τουρκίας στην Ευρώπη

«Είτε πρόκειται για τη Ροζάβα (Δυτικό Κουρδιστάν), είτε για το Μπασούρ (Νότιο Κουρδιστάν), είτε για την Ευρώπη, ο σκοπός τους είναι να καταστρέψουν τους στόχους τους. Μερικές φορές, χρησιμοποιούν drones για να το πράξουν, μερικές φορές χρησιμοποιούν ομάδες δολοφόνων».

«Αυτή η πρακτική, που ξεκίνησε το 2011, συνεχίζεται ακόμα. Εάν μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με αυτό το ζήτημα, τότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα αισθάνονται υποχρεωμένες να λάβουν θέση σχετικά με τέτοιες πολιτικές της Τουρκίας».