Αμπντί: Εάν δεν δοθεί υποστήριξη στους Κούρδους, το ISIS μπορεί να ξαναγίνει ισχυρό

Αμπντί: Εάν δεν δοθεί υποστήριξη στους Κούρδους, το ISIS μπορεί να ξαναγίνει ισχυρό

Αμπντί- Εάν δεν δοθεί υποστήριξη στους Κούρδους, το ISIS μπορεί να ξαναγίνει ισχυρό

Αμπντί: Εάν δεν δοθεί υποστήριξη στους Κούρδους, το ISIS μπορεί να ξαναγίνει ισχυρό

Ο Διοικητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, Μαζλούμ Αμπντί, δήλωσε ότι οι Κούρδοι κατάφεραν να συνεργαστούν με τους λαούς της περιοχής και να νικήσουν τους τρομοκράτες μισθοφόρους του ISIS, αλλά η διεθνής κοινότητα τους εγκατέλειψε και αυτό θα βοηθήσει τις συμμορίες του ISIS να ξαναγίνουν ισχυρές.

Ο Αμπντί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Σουηδικό Κρατικό Ραδιόφωνο (Sr), επέκρινε τις χώρες που παραμένουν σιωπηλές σχετικά με τις εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία, και που δεν συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της περιοχής μετά την ήττα του ISIS, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να δοθεί υποστήριξη στους Κούρδους.

Ο Αμπντί εξήγησε ότι οι περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας δέχονται επίθεση από την Τουρκία και τις ομάδες μισθοφόρων που είναι πιστές σε αυτήν, και ότι οι Κούρδοι πιστεύουν πως ο κόσμος τους έχει εγκαταλείψει, καθώς δεν τους παρέχεται καμία υποστήριξη έναντι αυτών των επιθέσεων.

Πρόσθεσε ότι η περιοχή υπόκειται σε συστηματικές επιθέσεις, μεγαλύτερες μάλιστα από αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο της κυριαρχίας του ISIS. Η τρομοκρατία του ISIS αποτελεί κοινό πρόβλημα για όλες τις χώρες και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να καταπολεμηθεί επιτυχώς η εξτρεμιστική του ιδεολογία.

Ο Διοικητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας ανέφερε ότι οι δυνάμεις τους κατάφεραν να επιτύχουν τη νίκη επί του ISIS στρατιωτικά, αλλά για να αντιμετωπίσουν την εξτρεμιστική ιδεολογία που διαδίδουν οι μισθοφόροι, θα χρειαστούν δύσκολες και επίπονες προσπάθειες.

Ο Διοικητής ανέφερε ενδεικτικά την άμεση δημιουργία 16 κοινωνικών εξειδικευμένων κέντρων τα οποία βοηθούν τα παιδιά των εξτρεμιστών του ISIS να απαλλαγούν από την εξτρεμιστική ιδεολογία που απέκτησαν από τις οικογένειές τους.

Ο Αμπντί υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας νέων κέντρων για την προστασία των οικογενειών του ISIS, σημειώνοντας ότι η Αυτόνομη Διοίκηση δεν διαθέτει τους πόρους και τους ειδικούς που απαιτούνται για κάτι τέτοιο. Προειδοποίησε ότι εάν δεν ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ανθρώπων για εργασία, κοινωνικές υπηρεσίες, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, οι συμμορίες του ISIS μπορεί να ξαναγίνουν ισχυρές.

Το Σουηδικό Κρατικό Ραδιόφωνο σημείωσε ότι ο 53χρονος Αμπντί είναι ο στρατηγός που κατανίκησε τις συμμορίες του ISIS, οι οποίες υπέστησαν τεράστια ήττα στο Κομπάνι, την πατρίδα του Αμπντί, και ότι αυτό αποτέλεσε σημείο καμπής για την τελική απελευθέρωση του Κομπάνι και των γύρω περιοχών.