674 άμαχοι σκοτώθηκαν, 7.343 απήχθησαν στο Αφρίν μέσα σε τρία χρόνια

674 άμαχοι σκοτώθηκαν, 7.343 απήχθησαν στο Αφρίν μέσα σε τρία χρόνια

674 άμαχοι σκοτώθηκαν, 7.343 απήχθησαν στο Αφρίν μέσα σε τρία χρόνια

674 άμαχοι σκοτώθηκαν, 7.343 απήχθησαν στο Αφρίν μέσα σε τρία χρόνια

Ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν ανακοίνωσε ότι δολοφονήθηκαν 674 και απήχθησαν 7.343 πολίτες στη βόρεια Συριακή πόλη Αφρίν, από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και τους συμμαχικούς μισθοφόρους τους, μέσα σε τρία χρόνια.

Ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν παρουσίασε έκθεση για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγράφηκαν στην κατεχόμενη περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο καντόνι Shehba, 300.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις, 674 πολίτες δολοφονήθηκαν και 7.343 απήχθησαν.

Στοχευμένη πολιτική δημογραφικής αλλαγής και αφομοίωσης

Τα ονόματα των περιοχών και των πόλεων τουρκοποιούνται στο Αφρίν και η δομή του πληθυσμού αλλάζει, ώστε να ταιριάζει στα τουρκικά συμφέροντα μέσω των μαζικών εκτοπισμών και της επανεγκατάστασης. Για παράδειγμα, η Πλατεία Ελευθερίας στο Αφρίν μετονομάστηκε σε Πλατεία Ατατούρκ, Η οδός Νεβρόζ σε οδός Σαλαντίν και η οδός Blacksmith Kawa σε οδό Olive Branch (η επιχείρηση εισβολής της Τουρκίας). Το χωριό Qestel Miqdad μετονομάστηκε σε Σελτζούκ Ομπά, το Kotana σε Zafir Oba και το Kurzêlê σε Cafer Oba. Τα τουρκικά μαθήματα έγιναν υποχρεωτικά στα σχολεία. Υπάρχουν τουρκικές σημαίες στις σχολικές στολές.

Οι Σύροι πολίτες αναγκάζονται να φέρουν τουρκικά δελτία ταυτότητας.

Σφαγές αμάχων και απαγωγές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 7.343 πολίτες έχουν απαχθεί. Η τύχη της πλειοψηφίας αυτών των ανθρώπων παραμένει άγνωστη. Τα τελευταία τρία χρόνια δολοφονήθηκαν 674 πολίτες. 82 από αυτούς βασανίστηκαν μέχρι θανάτου από τις κατοχικές δυνάμεις. 65 γυναίκες δολοφονήθηκαν και 5 γυναίκες εξωθήθηκαν σε αυτοκτονία. Καταγράφηκαν 68 περιπτώσεις εγκλημάτων κατά των γυναικών. Σε επιθέσεις από τις δυνάμεις κατοχής, τραυματίστηκαν 696 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 303 παιδιών και 213 γυναικών. Λόγω των εκρήξεων ναρκών, 2.017 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Αφρίν.

Περιβαλλοντική καταστροφή

Σύμφωνα με την έκθεση, 314.400 ελαιόδεντρα κόπηκαν από τις δυνάμεις κατοχής και το ξύλο τους πουλήθηκε. Κάηκαν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις. «Στοχοποιήθηκαν μέχρι και ιστορικοί χώροι. 75 αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι λεηλατήθηκαν και 15 θρησκευτικοί χώροι υπέστησαν ζημιές από τις πολιτοφυλακές οι οποίες έκλεψαν όσα ιστορικά αντικείμενα και αρχαιότητες μπόρεσαν να βρουν στο Άφριν και τα πούλησαν».

Αποτίμηση για το έτος 2020

Για το έτος 2020, καταγράφηκαν 58 δολοφονίες από τις δυνάμεις κατοχής. Οκτώ από τους δολοφονημένους ήταν γυναίκες. 987 άτομα απήχθησαν, 92 από αυτά ήταν γυναίκες. 50 ιστορικά μνημεία καταστράφηκαν το 2020. 72.000 ελαιόδεντρα κόπηκαν και κλάπηκαν με το πρόσχημα της οδοποιίας. Στην πόλη του Αφρίν σημειώθηκαν 39 εκρήξεις, σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας 170 άτομα.

250 σπίτια κατασχέθηκαν από τους μισθοφόρους, οι οποίοι εγκατέστησαν σε αυτά τις οικογένειές τους.

Ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν καλεί τα Ηνωμένα Έθνη, τη UNICEF και την UNESCO να αναλάβουν δράση και να ασκήσουν πίεση στο τουρκικό κράτος. Επιπλέον, ζήτησε από διεθνείς οργανισμούς να καταγράψουν τις παραβιάσεις δικαιωμάτων στο Αφρίν και να απαιτήσουν λογοδοσία από το τουρκικό καθεστώς.