40 ημέρες απεργία πείνας σε αλληλεγγύη για την απομόνωση του Οτσαλάν – Συμμετοχή των προσφύγων του Λαυρίου

40 ημέρες απεργία πείνας σε αλληλεγγύη για την απομόνωση του Οτσαλάν – Συμμετοχή των προσφύγων του Λαυρίου

40 ημέρες απεργία πείνας στη φυλακή σε αλληλεγγύη για την απομόνωση του Οτσαλάν

40 ημέρες απεργία πείνας στη φυλακή σε αλληλεγγύη για την απομόνωση του Οτσαλάν

Η απεργία πείνας που ξεκίνησαν οι κρατούμενοι για την άρση της σκληρής απομόνωσης που επεβλήθη στον ηγέτη του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και για την απελευθέρωσή του, συνεχίζεται εδώ και 40 ημέρες.

Η αορίστου χρόνου και εκ περιτροπής απεργία πείνας που ξεκίνησε στις φυλακές στις 27 Νοεμβρίου, απαιτώντας τον τερματισμό της σκληρής απομόνωσης και της αποστέρηςη της ελευθερίας του ηγέτη του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, συνεχίζεται για 40η ημέρα.

Οι κρατούμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία έως ότου αρθεί η απομόνωση. Οκτώ ομάδες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην εκ περιτροπής απεργία πείνας από τότε που ξεκίνησε η εν λόγω δράση αντίστασης. Εντωμεταξύ, η πίεση αυξήθηκε στις φυλακές από την έναρξη της απεργίας.

Παρόλο που οι διοικήσεις των φυλακών προσπαθούν να σιωπήσουν όσους βρίσκονται σε απεργία πείνας μέσω επιδρομών στο θάλαμο, πειθαρχικών κυρώσεων και απαγορεύσεων επικοινωνίας, η αποφασιστικότητα των κρατουμένων παραμένει αμείωτη.

Η αντίσταση ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης δεν περιορίζεται στις φυλακές. Η αντίσταση συνεχίζεται από τις 18 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Προσφύγων του Maxmur στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ). Πραγματοποίηθηκε επίσης απεργία πείνας και αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του ηγέτη του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, από την Ένωση Οικογενειών Μαρτύρων του Maxmur για 19 ημέρες.

Οι ακτιβιστές στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων εδώ στο Λαύριο στην Ελλάδα, ξεκίνησαν και αυτοί μια αορίστου χρόνου και εκ περιτροπής απεργία πείνας τη Δευτέρα.

Το Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (TCŞ - Tevgera Ciwanen Şoreşger), το Κουρδικό Κίνημα Γυναικών στην Ευρώπη (Tevgera Jinen Kurdistan Europe) και το Navenda Çanda Kurdistan (Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο) ηγούνται της δράσης, σε ομάδες των οκτώ ατόμων.

Οι φυλακισμένοι του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP) θα ξεκινήσουν την 5ήμερη απεργία πείνας τους από τις 7 Ιανουαρίου για την υποστήριξη της απεργίας πείνας που διεξάγουν οι κρατούμενοι του PKK και του PAJK κατά της απομόνωσης στο Imrali, από τις 27 Νοεμβρίου. Οι φυλακισμένοι του MLKP δήλωσαν πως "Η απομόνωση που έχει επιβληθεί στον αρχηγό του Κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, πρέπει να σταματήσει."