Βρετανικό κόμμα ξεκινά έρευνα σχετικά με τη μεταχείριση των Κούρδων πολιτικών

Βρετανικό κόμμα ξεκινά έρευνα σχετικά με τη μεταχείριση των Κούρδων πολιτικών

Βρετανικό κόμμα ξεκινά έρευνα σχετικά με τη μεταχείριση των Κούρδων πολιτικών

Βρετανικό κόμμα ξεκινά έρευνα σχετικά με τη μεταχείριση των Κούρδων πολιτικών

Η Βρετανική Βουλευτική Ομάδα του Κοινοβουλίου για το Κουρδιστάν στη Συρία και την Τουρκία ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας για τη μεταχείριση των Κούρδων πολιτικών και των κουρδικών κοινοτήτων στην Τουρκία.

Ο Lloyd Russell Moyle, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, ο πρόεδρος της βρετανικής κοινοβουλευτικής ομάδας για το Κουρδιστάν, μίλησε με τον δημοσιογράφο Erem Kansoy σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε η Βουλευτική Ομάδα του Κοινοβουλίου (APPG) για το Κουρδιστάν στη Συρία και την Τουρκία, σχετικά με τη μεταχείριση κουρδικών πολιτικών και κουρδικών κοινοτήτων στην Τουρκία.

Η έρευνα απηύθυνε κάλεσμα για κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων από άτομα και οργανισμούς, τα οποία πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Η εν λόγω έρευνα στοχεύει να συμπεριλάβει πολιτικούς, ΜΚΟ, δημοσιογράφους και τοπικούς ηγέτες στο κρίσιμο ζήτημα της Κουρδικής ισότητας και αντιπροσώπευσης. Το APPG στοχεύει να παρέχει συστάσεις στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τον καλύτερο τρόπο διασφάλισης και τήρησης των δημοκρατικών αρχών στην Τουρκία.

Ο βουλευτής Lloyd Russell-Moyle από το Brighton Kemptown, πρόεδρος του APPG για το Κουρδιστάν στην Τουρκία και τη Συρία δήλωσε: «Με ενθάρρυνε πολύ το ενδιαφέρον των βουλευτών σχετικά με την έρευνα. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι με τον Πρόεδρο Ερντογάν ο οποίος φαίνεται να χρησιμοποιεί τη δικαιολογία του Covid-19 και την αστάθεια στην περιοχή, για να καθαιρέσει δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες στην Τουρκία».

Ο βουλευτής Russell-Moyle πρόσθεσε: «Ο στόχος της έρευνας είναι να ρίξει φως στο τι συμβαίνει και να προτείνει συστάσεις για το πώς η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Μετά από μια αρχική περίοδο γραπτών αποδεικτικών στοιχείων, το APPG θα καλέσει μάρτυρες να εμφανιστούν ενώπιον των βουλευτών σε προφορικές συνεδριάσεις για την συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, πριν δημοσιεύσει εν τέλει την έκθεσή του στις αρχές του επόμενου έτους.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept