Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουρδικών ταινιών επιστρέφει

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουρδικών ταινιών επιστρέφει

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουρδικών ταινιών επιστρέφει

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουρδικών ταινιών επιστρέφει

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το 12ο Φεστιβάλ Κουρδικού Κινηματογράφου του Λονδίνου θα παρουσιάσει το πρώτο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουρδικού Κινηματογράφου στην διαδικτυακή του έκδοση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 27 Απριλίου 2021. Το φετινό πρόγραμμα ταινιών θα παρουσιαστεί στο διαδίκτυο, με παγκόσμια προσβασιμότητα, και εντελώς δωρεάν για όλους.

Λόγω των προκλήσεων του COVID-19, πολλά φεστιβάλ ταινιών σε όλο τον κόσμο, είτε έχουν αναβληθεί είτε ακυρωθεί, και δυστυχώς δεν μπορούν να φιλοξενήσουν φυσικές εκδηλώσεις. Εμείς στο Φεστιβάλ Κουρδικών Ταινιών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε φέτος με μια διαδικτυακή έκδοση, φιλοξενώντας ουσιαστικά την 12ήμερη εκδήλωση του φεστιβάλ ταινιών στο διαδίκτυο.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουρδικού Κινηματογράφου

Φέτος γιορτάζουμε την 20ή επέτειο του Φεστιβάλ Κουρδικού Κινηματογράφου του Λονδίνου και για να γιορτάσουμε το μακροχρόνιο φεστιβάλ μας, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με άλλα 10 φημισμένα φεστιβάλ κουρδικών ταινιών σε όλο τον κόσμο, για να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο πρόγραμμα ταινιών. Λόγω αυτής της μοναδικής συνεργασίας, η 12η έκδοση του Φεστιβάλ θα παρουσιάσει το πρώτο συνεργατικό παγκόσμιο φεστιβάλ κουρδικών ταινιών.

Το Κουρδιστάν μου / Kurdistana min

Το θέμα αυτού του έτους για το Φεστιβά είναι "Το Κουρδιστάν μου / Kurdistana min". Ο κουρδικός κινηματογράφος έχει αναπτυχθεί ραγδαία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ωστόσο, οι ταινίες και το ταλέντο παραμένουν λιγότερο γνωστά σε παγκόσμιο επίπεδο και υποεκπροσωπούνται, με ταινίες τις οποίες πολλοί δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε αυτές ή δεν μπόρεσαν ποτέ να δουν μετά την αρχική τους κυκλοφορία. Το Φεστιβάλ στοχεύει συνεχώς να τιμά και να αναδεικνύει τον κουρδικό κινηματογράφο, μέσω της διαρκής μας έκθεσης.

Ως εκ τούτου, έχουμε αποδεχθεί τις συνθήκες του τρέχοντος έτους, και αξιοποιούμε αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργήσουμε μια βιβλιοθήκη κουρδικών ταινιών και να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμη, βοηθώντας έτσι να καθοριστεί και να αποσαφηνιστεί ο κουρδικός εθνικός κινηματογράφος. Θα προβάλλουμε δύο προγράμματα φέτος, το πρώτο θα είναι το Πρόγραμμα Νέων Ταινιών, το οποίο θα παρουσιάζει ταινίες μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων. Το δεύτερο πρόγραμμα αποτελεί μια προσεκτική επιλογή των Καλύτερων Ταινιών του Κουρδικού Κινηματογράφου της τελευταίας εικοσαετίας, η οποία θα περιλαμβάνει τίτλους μυθοπλασίας και ταινιών ντοκιμαντέρ.

Είναι η πρώτη φορά που μια έκθεση σε αυτήν την κλίμακα θα παρουσιάσει ένα τέτοιο ιστορικό πρόγραμμα, το οποίο θα ακολουθήσουν αποκλειστικές ερωτήσεις και απαντήσεις, συζητήσεις πάνελ και εργαστήρια masterclass, με ένα ποικιλόμορφο σύνολο ειδικών της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Διαγωνισμοί και Βραβεία

Φέτος στην κριτική επιτροπή θα συμμετάσχουν δύο πάνελ Κούρδων και μη Κούρδων κριτικών ταινιών από διάφορα μέρη του κόσμου, που δραστηριοποιούνται στον διεθνή κινηματογραφικό τομέα. Φέτος, η κριτική επιτροπή θα απονείμει στις Νέες Ταινίες τα ακόλουθα Βραβεία του διαγωνισμού:

  • ROJAZER Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
  • Mehmet Aksoy Βραβείο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους
  • Yilmaz Güney Καλύτερο βραβείο ταινίας μικρού μήκους
  • Τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ
  • Καλύτερο βραβείο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους
  • Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού
  • Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού

Ένα επιπλέον βραβείο έχει δημιουργηθεί για το κοινό έτσι ώστε να ψηφίσει την αγαπημένη του κλασική ταινία από το πρόγραμμα των Καλύτερων Ταινιών του Κουρδικού Κινηματογράφου :

  • Βραβείο κοινού Καλύτερης Ταινίας

Το 12ο Φεστιβάλ υποστηρίζεται από το BFI (Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου), το FAN (Δίκτυο Ακροατηρίου Ταινιών), την Εθνική λαχειοφόρο αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, την αντιπροσωπεία της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο (KRG UK) και την Κουρδική Δημοκρατική Συνέλευση της Βρετανίας.

Με τις δραστηριότητες του φεστιβάλ να ξεκινούν από τις 21 Μαρτίου 2021, το Φεστιβάλ Κουρδικού Κινηματογράφων του Λονδίνου καλεί θερμά το παγκόσμιο κοινό μας να βιώσει και να συνδεθεί με αυτήν την τόσο προσιτή έκδοση του φεστιβάλ, και να απολαύσει 12 ημέρες γεμάτες με μια πλούσια συλλογή ταινιών και διαδραστικών δραστηριοτήτων στο πρόγραμμά μας. Ανυπομονούμε να συνδεθούμε μαζί σας!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικτυακή κυκλοφορία του προγράμματος του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κουρδικού Κινηματογράφου, ανατρέχοντας στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στον ιστότοπό μας:

www.lkff.co.uk