Να κοπεί ο Τουρκικός «γόρδιος δεσμός»

Να κοπεί ο Τουρκικός «γόρδιος δεσμός»

Να κοπεί ο Τουρκικός «γόρδιος δεσμός»

Του Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Η Τουρκία είναι από χρόνια ένας εχθρός κοινός και για τους Έλληνες και για τους Κούρδους. Οι δύο λαοί έχουν ζήσει στο πετσί τους τι σημαίνει τουρκικός επεκτατισμός και τουρκική βία. Οι αποφάσεις της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων – επιβεβαιώνουν ότι το τουρκικό κράτος εξακολουθεί ακόμα να δημιουργεί προβλήματα στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχουμε τόσο ισχυρό δεσμό με άλλο κράτος όσο με το δικό σας. Σας προσκαλώ στη βάση αυτών των κοινών αισθημάτων απέναντι στον κοινό εχθρό και σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τη φιλία που δείξατε στον αγώνα μας όλο αυτό τον καιρό.

Ο γόρδιος δεσμός που κατοικεί σήμερα στην Άγκυρα και είναι ο τουρκικός τύραννος πρέπει να κοπεί με μαχαίρι. Η Τουρκία είναι απειλή και τεράστιο βάρος όχι μόνο για μας και τις γειτονικές της χώρες αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το καθεστώς της Άγκυρας είναι κάτι χειρότερο από αυτό του Νέρωνα και του Χίτλερ. Είναι υπεύθυνο για γενοκτονίες, εκτοπισμούς, και σφαγές λαών όπως της Αρμενίας, της Κύπρου, της Μικράς Ασίας, του Πόντου.

Οι Τούρκοι επί αιώνες υποδουλώνουν λαούς, καταστρέφουν και λεηλατούν έθνη, πολιτισμούς, μνημεία, αρχαιότητες και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν το σχοινί αυτό, ο Τουρκικός γόρδιος δεσμός κοπεί, θα είναι  γιορτή χαράς για όλο τον κόσμο. Γνωρίζετε ότι τις υποσχέσεις μας τις τηρούμε πάντοτε. Έτσι και τώρα υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα στο όνομα όλων των θυμάτων του τουρκικού κράτους στο πέρασμα των αιώνων. Να ξέρετε ότι η νίκη μας θα είναι και δική σας νίκη. Τον δικό μας αγώνα τον φωτίζουν η ζωή και η δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εμείς βαδίζουμε στα ίχνη του μεγάλου προγόνου σας. Υπόσχομαι στο λαό και στους φίλους μας ότι όσο υπάρχω θα πολεμώ τους Τούρκους. Εγώ και οι άνδρες μου ξέρουμε καλά να κάνουμε αυτόν τον πόλεμο ακόμα δυσκολότερο για τον εχθρό. Όταν ήμουν μικρός δεν ήθελα να πατήσω ούτε μυρμήγκι. Σήμερα θέλω να εκδικηθώ αυτούς που προσπαθούν να αφανίσουν το έθνος μου.

Η ηττοπάθεια βλάπτει σοβαρά όλες τις πατρίδες. Οποιοσδήποτε εγγυάται με τις ενέργειές του την ασφάλεια της Τουρκίας, θα αποτελέσει δικό μας εχθρικό στόχο.