Καραγιλάν: Το PKK εγγυάται ότι θα υπάρξει λογοδοσία

Καραγιλάν: Το PKK εγγυάται ότι θα υπάρξει λογοδοσία

Καραγιλάν: Το PKK εγγυάται ότι θα υπάρξει λογοδοσία

Καραγιλάν: Το PKK εγγυάται ότι θα υπάρξει λογοδοσία

Ο Μουράτ Καραγιλάν μίλησε για τη βία εναντίον Κούρδισσων γυναικών από τον τουρκικό στρατό: «Θα απαιτήσουμε λογοδοσία για όλα αυτά τα εγκλήματα. Γι 'αυτό το PKK έχει καταστεί κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας».

Ο Μουράτ Καραγιλάν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Dengê Welat σχετικά με τη βία κατά των Κούρδισσων γυναικών από τον τουρκικό στρατό και τις λοιπές παράνομες πολεμικές μεθόδους του τουρκικού καθεστώτος.

Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει ο Κουρδικός λαός ενάντια σε αυτήν την παράνομη πολεμική πρακτική, ο Καραγιλάν απάντησε: «Στο Κουρδιστάν, ο εχθρός δεν επιτίθεται μόνο στους αντάρτες και τους πολιτικά ενεργούς ανθρώπους. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί υβριδικές πολεμικές μεθόδους ενάντια στην ίδια την κοινωνία. Οι πρώτες ομάδες που στοχοποιούνται στην κοινωνία είναι οι γυναίκες και οι νέοι. Ο εχθρός θέλει να ασκήσει πίεση στην κοινωνία. Δεν επιθυμεί μια κοινωνία που αντιστέκεται, αλλά έναν υποταγμένο και παραδομένο λαό. Για να το επιτύχει αυτό, έχει αναπτύξει πρακτικές ψυχολογικού πολέμου».

Ο Καραγιλάν πρόσθεσε: «Το γυναικείο απελευθερωτικό κίνημα αντιτίθεται σε αυτήν την πολιτική με το σύνθημα “Υπερασπίζουμε τον εαυτό μας”. Αυτή η στάση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και σημαντική. Εάν δεν υπάρχει σοβαρή αυτοάμυνα, ο εχθρός μπορεί να κάνει πολύ χειρότερα εγκλήματα. Επομένως, ολόκληρος ο Κουρδικός λαός, όλοι οι Κουρδικοί θεσμοί, τα πατριωτικά κόμματα και οι αριστερές, σοσιαλιστικές και δημοκρατικές ομάδες της Τουρκίας πρέπει να πολεμήσουν ενάντια στον υβριδικό πόλεμο της τουρκικής αποικιοκρατίας. Πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Επιχειρούν να στερήσουν από την κοινωνία την ανθρωπιά της».

Ο εχθρός βιάζει και προωθεί την πορνεία, εκμαυλίζει τους ανθρώπους και τους μετατρέπει σε πράκτορές του. Με αυτό τους σκοτώνει σιγά-σιγά.

Ο Καραγιλάν συνέχισε: «Η φρικτή υπόθεση βιασμού στο Gercüş αναφέρθηκε πρόσφατα από τα μέσα ενημέρωσης. Από αυτήν αλλά και από προηγούμενες περιπτώσεις γνωρίζουμε ότι στρατιωτικοί και ένστολοι αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού συμμετέχουν στους βιασμούς. Έχει καταστεί σαφές ότι το κράτος δεν πληρώνει αυτούς τους άντρες μόνο για την διεξαγωγή πολέμου. Παράλληλα, έχουν αναλάβει το έργο της υπονόμευσης της αξιοπρέπειας και της τιμής ολόκληρου του Κουρδικού λαού, και αποσκοπούν στο να τους εξαθλιώσουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καταστραφεί μια κοινωνία. Γι 'αυτό απευθύνω έκκληση στον Κουρδικό λαό και πάνω απ' όλα στους νέους άνδρες και γυναίκες: Να είστε προσεκτικοί απέναντι σε αυτούς τους άνδρες. Είναι επικίνδυνοι και μοχθηροί. Εάν είναι Κούρδοι, τότε είναι προδότες. Εάν είναι Τούρκοι, είναι εκπρόσωποι της αποικιοκρατίας. Πρέπει να καταγγελθούν και να εξοστρακιστούν από την κοινωνία. Κυνηγούν το χρήμα. Παίρνουν χρήματα για να χύσουν το αίμα των αμάχων και να υπονομεύσουν τις αξίες της κοινωνίας μας. Ο λαός μας πρέπει να αμυνθεί ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις.

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει σιωπήσει απέναντι σε τέτοια περιστατικά,. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, δεν μπορείς να σιωπάς. Το γυναικείο κίνημα αγωνίζεται εναντίον αυτής της κατάστασης, αλλά αυτός ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί από την κοινωνία στο σύνολό της. Όλοι πρέπει να πάρουν θέση. Και όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας εκπρόσωπος της τουρκικής αποικιοκρατίας δεν συμπεριφέρεται έντιμα απέναντι στους Κούρδους νέους. Θέλουν να ασκήσουν πίεση στους Κούρδους νέους - είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες. Θέλουν να τους μετατρέψουν σε πράκτορες. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούν την ηρωίνη, τη μαριχουάνα ή την πορνεία. Οι γονείς πρέπει επίσης να προειδοποιούν τα παιδιά τους για τον εχθρό και να τα ενημερώνουν για αυτούς τους κινδύνους. Έτσι πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά τους οι μητέρες. Ο εχθρός θέλει να παίξει με την προσωπικότητα του Κουρδικού λαού. Ο χειρισμός της προσωπικότητας είναι η πιο αηδιαστική και απάνθρωπη μέθοδος όλων. Και αυτό ακριβώς κάνει σήμερα η τουρκική αποικιοκρατία.

Υπάρχει μεγαλύτερος υποβόσκων ρατσισμός στην Τουρκία από ότι υπήρχε στο καθεστώς του απαρτχάιντ.

Κάθε φορά που ένας Κούρδος δολοφονείται, τα γεγονότα αρχικά αλλοιώνονται και έπειτα το έγκλημα συγκαλύπτεται. Πετούν τους Κούρδους από τα ελικόπτερα και ακόμη και οι υπουργοί υπερασπίζονται αυτές τις άθλιες και βάρβαρες πρακτικές στο κοινοβούλιο. Οι άνθρωποι ρίχνονται από ελικόπτερα και κακοποιούνται βάναυσα, και αυτή η βιαιότητα νομιμοποιείται."

Ο Καραγιλάν πρόσθεσε: «Να δώσουμε ένα ακόμα παράδειγμα: στο χωριό Awyan στο Hakkari, ένας Κούρδος με το όνομα Şerali Dereli σκοτώθηκε μπροστά από το σπίτι του. Ασκήθηκε πίεση στην οικογένειά του και η υπόθεση συγκαλύφθηκε. Λίγο αργότερα, ένας 16χρονος δολοφονήθηκε και οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι ήταν ατύχημα. Πάντα βρίσκεται μια δικαιολογία. Το τουρκικό κράτος θεωρεί ότι η δολοφονία των Κούρδων είναι δικαίωμά του και βρίσκει πάντα μια αιτιολογία για τους φόνους που διαπράττει. Τότε τα γεγονότα αλλοιώνονται και κρύβονται κάτω από το χαλί. Τέτοιου είδους περιστατικά πλέον δεν παρουσιάζονται καν στα μέσα ενημέρωσης. Μόνο όταν υπάρχει διαμαρτυρία και ασκηθούν πιέσεις από τους ανθρώπους μας, μπορεί να υπάρξει κάποια έρευνα, αλλά τίποτα περισσότερο.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν τέτοιες υποθέσεις.

Για παράδειγμα, οι δημοσιογράφοι που δημοσιοποίησαν την υπόθεση του ελικοπτέρου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Όσοι αποκάλυψαν την υπόθεση βιασμού στο Gercüş ερευνούνται επίσης. Το τουρκικό κράτος ακολουθεί ρατσιστική πολιτική στο Κουρδιστάν και χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να αποκρύψει τα εγκλήματά του.

Για όλα αυτά θα υπάρξει λογοδοσία. Γι 'αυτό το PKK έχει καταστεί κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Το PKK είναι εδώ για να απαιτήσει δικαιοσύνη γι’ αυτά τα εγκλήματα. Οι άνθρωποι μας πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε στα εγκλήματα που ο εχθρός θεωρεί ότι μπορεί να διαπράττει εναντίον του λαού μας. Απαιτούμε λογοδοσία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το PKK δημιουργήθηκε για να απαιτήσει το ιστορικό τέλος της τουρκικής αποικιοκρατίας. Ο αγώνας μας αποτελεί αίτημα για λογοδοσία και την εδραίωση της δικαιοσύνης και της ελευθερίας."