Καραγιλάν: Οι Κούρδοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη δυναμική στη Μ. Ανατολή

Καραγιλάν: Οι Κούρδοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη δυναμική στη Μ. Ανατολή

Καραγιλάν: Οι Κούρδοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη δυναμική στη Μ. Ανατολή

Καραγιλάν: Οι Κούρδοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη δυναμική στη Μ. Ανατολή

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΡΚΚ Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε ότι «σήμερα οι Κούρδοι είναι από τις πιο ισχυρές και αποφασιστικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή».

Ο Μουράτ Καραγιλάν είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του PKK και ένας από τους ηγέτες του Κουρδικού Κινήματος ελευθερίας. Σε μια ειδική εκπομπή στο Stêrk TV με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση του PKK, ο Karayilan ανέλυσε την τρέχουσα θέση της Τουρκίας στο περιφερειακό και γεωπολιτικό πλαίσιο και έκανε μία ανασκόπηση των τελευταίων 42 χρόνων αγώνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

«Ο Κουρδικός λαός ήταν, συμβολικά στο νεκροκρέβατό του, αλλά ξαναζωντάνευσε και κατέστη μια πραγματική δύναμη», δήλωσε ο Καραγιλάν, κοιτάζοντας πίσω στην εποχή πριν από το PKK και συνέχισε: «Σήμερα οι Κούρδοι είναι από τις πιο ισχυρές και αποφασιστικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή. Ο εχθρός ήθελε να αφομοιώσει και να καταστρέψει τον κουρδικό λαό. Για να γίνει το επιτύχει αυτό, έπρεπε να εδραιώσει την οπισθοδρόμησή του. Ωστόσο, συνέβη το αντίθετο. Σήμερα το Κουρδιστάν είναι το κέντρο του αγώνα για πρόοδο, ελευθερία και δημοκρατία. Η γενοκτονική αποικιακή πολιτική απέναντι στο Κουρδιστάν απέτυχε. Ως έθνος αγωνιστήκαμε για την ύπαρξή μας και σταματήσαμε τον αφανισμό και την αφομοίωση. Με τον αγώνα του PKK, η κουρδική ύπαρξη διασφαλίστηκε και κατέστη πιο συγκεκριμένη. Αναπτύχθηκε μια θεωρία για την Κουρδικής κοινωνία, γνώση και προοπτική, η οποία προκάλεσε μια αναγέννηση στο Κουρδιστάν και άλλαξε ριζικά την Κουρδική κοινωνία. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Ήρθε επιτέλους η ώρα της ελευθερίας. "

Το τέλος του τουρκικού καθεστώτος

Ο Καραγιλάν είπε ότι ο πόλεμος κατά του φασισμού των AKP / MHP, εισέρχεται σε μια σημαντική φάση: «Έχουμε κάνει θυσίες και συνεχίζουμε να τις κάνουμε, αλλά το καθεστώς που δεν έχει χάσει την παραμικρή ευκαιρία για να μας καταστρέψει, ειδικά τα τελευταία έξι χρόνια, έχει πάρει πλέον το δρόμο της ολοκληρωτικής του ήττας. Δεν κατάφερε να μας νικήσει και ταυτόχρονα η κρίση στο πολιτικό του σύστημα έχει χειροτερέψει σημαντικά. Αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ αδύναμη κατάσταση. Η κρίση επιδεινώθηκε σε οικονομικό, στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο. Τις τελευταίες μέρες ειδικότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι γύρω του άρχισαν να μιλούν για μεταρρυθμίσεις και ανθρώπινα δικαιώματα. Είστε στην κυβέρνηση για 18 χρόνια! Έχετε προσβάλει και κοροϊδέψει την Ευρώπη και τις αξίες της και τώρα τολμάτε και λέτε πως η θέση σας είναι στην Ευρώπη! Το καθεστώς είναι απομονωμένο, δεν έχει πλέον κανέναν να βασιστεί. "

Το τουρκικό καθεστώς σήκωσε τη λευκή σημαία

Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο βασικός πυλώνας της Άγκυρας, δήλωσε ο Καραγιλάν. Μετά την ήττα του Τραμπ, ο Ερντογάν πρέπει να στραβοκατάπιε. «Το τουρκικό καθεστώς αισθάνεται φόβο και πανικό. Το καθεστώς στέλνει μηνύματα στον Τζο Μπάιντεν και στην Ευρώπη ότι θα "παραδοθεί". Σήκωσαν τη λευκή σημαία. Λέγεται στην κοινωνία ότι επίκεινται μεταρρυθμίσεις. Οι δολοφονικές πρακτικές τους έφτασαν σε αδιέξοδο χάρη στην αντίσταση και τον αγώνα."

Ήρθε η ώρα

Κοιτώντας προς το έτος που έρχεται, ο Καραγιλάν είπε: «Το 43ο έτος του PKK δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια αγώνα. Ο λαός μας πρέπει να το γνωρίζει αυτό και να οργανωθεί ανάλογα για να αγωνιστούμε ακόμη περισσότερο. Η απομόνωση που επιβλήθηκε στο Ιμραλί πρέπει να σπάσει. Η αιχμαλωσία του Rêber Apo (Αμπντουλάχ Οτσαλάν) πρέπει να τελειώσει. Έχοντας αυτά κατά νου, η εκστρατεία ΤΟΥ KCK πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί. Οι γυναίκες, οι νέοι και όλες οι εργατικές τάξεις στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και τις άλλες περιοχές πρέπει να είναι ακόμη πιο δραστήριες. Αν αγωνιστούμε σε αυτή τη βάση, τότε μπορούμε να νικήσουμε το καθεστώς. Ήρθε η ώρα."

Οι αντάρτες φέρουν το βάρος

Φυσικά, το κύριο βάρος και ένας σημαντικός ρόλος βαρύνει τους αντάρτες, δήλωσε ο Καραγιλάν, προσθέτοντας: «Το γνωρίζουμε αυτό. Οι αντάρτες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι έτοιμοι. Άρα, το 43ο έτος δεν θα είναι ένα συνηθισμένο έτος. Θα είναι μια σημαντική χρονιά για το PKK. Θα είναι μια χρονιά μεγάλων αγώνων και σημαντικών βημάτων για την ελευθερία του Κουρδιστάν και του Rêber Apo, καθώς και για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας."