Αντάρτισσα Serhildan: Το τουρκικό κράτος δεν θα σταματήσει τους αντάρτες

Αντάρτισσα Serhildan: Το τουρκικό κράτος δεν θα σταματήσει τους αντάρτες

Guerrilla Serhildan: Το τουρκικό κράτος δεν θα σταματήσει τους αντάρτες

Αντάρτισσα Serhildan: Το τουρκικό κράτος δεν θα σταματήσει τους αντάρτες

Η αντάρτισσα Serhildan Viyan Çiya δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος, το οποίο συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Heftanîn, δεν μπορεί να σταματήσει τους αντάρτες και προσθέτει: "Όλοι οι μαχητές της αντίστασης στο Heftanftn πολεμούν με μεγάλο ηθικό."

Οι αντάρτες HPG και YJA Star συνεχίζουν να πολεμούν τις επιθέσεις εισβολής που πραγματοποιεί το τουρκικό καθεστώς στο Heftanîn.

Η αντάρτισσα Serhildan Viyan Çiya μίλησε για την αντίσταση στο Heftanîn και ξεκίνησε τιμώντας του μάρτυρες του Αγώνα στην περιοχής. "Κάθε φίλος που έπεσε ως μάρτυρας στον Αγώνα, συμμετείχε ηρωικά στην αντίσταση του Heftanîn. Ο αγώνας τους έβαλε τον εχθρό σε πολύ δύσκολη θέση. Θα σταθούμε αντάξιοι της κληρονομιάς των μαρτύρων μας και θα περπατήσουμε στα χνάρια τους."

Η αντάρτισσα Çiya πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από το πόσο ανεπτυγμένη είναι η τεχνολογία του εχθρού, δεν μπορεί να σπάσει την αντίσταση στο Heftanîn. Αυτή η χώρα είναι η χώρα μας, τα βουνά είναι δικά μας, οι αντάρτες θα ζήσουν εδώ και όχι το τουρκικό κράτος. Αυτές οι φασιστικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να βρουν καταφύγιο στο Heftanîn. Παρακολουθούμε όλη την κίνηση του εχθρού και παρατηρούμε τον φόβο που βιώνουν. Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το πόσο προωθούνται στην περιοχή, δεν μπορούν να σταματήσουν τους αντάρτες. Η ζωή και η αντίσταση συνεχίζονται στο Heftanîn. Όλοι οι αντάρτες παλεύουν με το ηθικό υψηλό."

Δηλώνοντας ότι και ο Κουρδικός λαός έγινε μάρτυρας της αντίστασης των ανταρτών, η Viyan Çiya είπε: "Οι άνθρωποι και οι αντάρτες είναι σαν το καρφί και τη σάρκα. Οι λαϊκές εξεγέρσεις αναπτερώνουν το ηθικό του αντάρτη. Υπάρχει μια δύσκολη διαδικασία στο Κουρδιστάν, αλλά ό,τι και αν συμβεί, θα νικήσουμε. Ως YJA Star, στην πραγματικότητα αγωνιζόμαστε και από τις δύο πλευρές: Παλεύουμε τόσο ενάντια στην νοοτροπία που κυριαρχείται από τους άντρες όσο και ενάντια στον εισβολέα.

Η αντάρτισσα Viyan Çiya τελείωσε τις παρατηρήσεις της με τα ακόλουθα λόγια: «Υπάρχει ένα βαρύ φορτίο στον ώμο των ανταρτών, αλλά το βάρος του λαού μας είναι βαρύτερο. Απαιτείται περισσότερη οργάνωση. Κάθε Κούρδος νέος και νέα πρέπει να γνωρίζει ότι οφείλει να διαδραματίσει ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία. Η αντάρτικη ζωή είναι η πιο όμορφη και πιο αξιοπρεπής. Φέτος, θα μετατρέψουμε την επέτειο του κόμματος μας σε νίκη. Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναπτύξουμε την πρωτοβουλία που ξεκίνησε το κίνημά μας. Ήρθε η ώρα να ελευθερώσουμε τον Rêber Apo (Αμπντουλάχ Οτσαλάν). Χαιρετίζουμε όλους τους ανθρώπους μας, ειδικά την ηγεσία μας, σε αυτή την επέτειο ιδρύσεως του κόμματός μας, του PKK."