Το Τμήμα Υδάτων της Τάμπκα ανακοίνωσε ότι 9 σταθμοί ύδρευσης έχουν τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας λόγω του συνεχιζόμενου περιορισμού του νερού του Ευφράτη από το τουρκικό κράτος.

 

Μέλη του Τμήματος Υδάτων και της Δημοκρατικής Πολιτικής Διοίκησης στην Tabqa έκαναν δήλωση στον Τύπο σχετικά με τη λειψυδρία στην περιοχή.

Η δήλωση Τύπου διαβάστηκε από τον Συμπρόεδρο του Τμήματος Υδάτων της Tabqa,  Hemûd Ş. ο οποίος τόνισε το γεγονός ότι το τουρκικό κράτος συνέχισε να χρησιμοποιεί τους υδάτινους πόρους ως όπλο καθώς χρησιμοποίησε όλα τα απάνθρωπα μέτρα κατά της βορειοανατολικής Συρίας.

Ο  Hemûd Ş. επεσήμανε ότι το τουρκικό κράτος συνέχισε την παραβίαση των συμφωνιών σχετικά με τα νερά του ποταμού Ευφράτη, με αποτέλεσμα τη μείωση της στάθμης των φραγμάτων και των λιμνών, συμπεριλαμβανομένου του φράγματος Tabqa, το οποίο έχασε 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ως αποτέλεσμα αυτές τις πρακτικές.

Ο Hemûd Ş. ειπε ότι εννέα σταθμοί ύδρευσης είχαν τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας, αφήνοντας τους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτούς χωρίς νερό.

Η δήλωση ολοκληρώθηκε με την έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη να διαδραματίσουν αποτελεσματικό ρόλο και να αποτρέψουν το τουρκικό κράτος από το να συνεχίσει τα εγκλήματα πολέμου κατά του λαού.

2023-08-08T00:07:52+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top