Πυρκαγιά ξέσπασε στο χωριό Serêkaniyê (Pınarbaşı) στην περιοχή Nusaybin του Mardin και επεκτάθηκε στα χωριά Alê (Çalı) και Zivingê (Eski Mağara).

Συνεχίζονται οι πυρκαγιές από στύλους ηλεκτρικού ρεύματος στο Κουρδιστάν. Φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στο χωριό Serêkaniyê (Pınarbaşı) στην περιοχή Nusaybin του Mardin και επεκτάθηκε σε άλλα δύο χωριά.

Η φωτιά, η οποία δεν μπόρεσε να τεθεί υπό έλεγχο παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων του χωριού, απειλεί μεγάλη έκταση που περιλαμβάνει 14 χωριά.

Ο συνδήμαρχος Nusaybin Gülbin Şahin Dağhan έκανε μια δήλωση στον Τύπο και το κοινό σχετικά με την τελευταία κατάσταση με την πυρκαγιά.

Ο Dağhan τόνισε ότι αν και ενημέρωσαν τις αρμόδιες μονάδες, δεν έλαβαν σοβαρά σχόλια και υπογράμμισε ότι εάν η φωτιά επεκταθεί στην ορεινή περιοχή όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση με πυροσβεστική και ανθρώπινη επέμβαση, θα συμβεί μεγάλη καταστροφή.

Ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει πυρκαγιά στη δασική περιοχή στα χωριά Çali, Pınarbaşı και Eskimağara στο Nusaybin. Λάβαμε πληροφορίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από ηλεκτρικά καλώδια. Σπεύσαμε στο σημείο και επεμβήκαμε επιτόπου. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την περιφέρεια , Καλέσαμε τις αρμόδιες μονάδες και την AFAD  (μονάδα καταστροφής), όμως, οι ομάδες της πυροσβεστικής δεν επενέβησαν νωρίς. Μερικες ομάδες μπόρεσαν να επέμβουν στην περιοχή κοντά στο δρόμο Με αυτόν τον τρόπο όμως η φωτιά συνεχίζεται αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατός ο έλεγχος της πυρκαγιάς .

2024-06-28T01:22:03+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top