Διοικήτρια YPJ: Μπαίνουμε στο 2021 πιο δυνατοί και αποφασισμένοι

Διοικήτρια YPJ: Μπαίνουμε στο 2021 πιο δυνατοί και αποφασισμένοι

Διοικήτρια YPJ: Μπαίνουμε στο 2021 πιο δυνατοί και αποφασισμένοι

Διοικήτρια YPJ: Μπαίνουμε στο 2021 πιο δυνατοί και αποφασισμένοι

Η Γενική Διοικήτρια του YPJ, Newroz Ehmed είπε, "Μπαίνουμε στο 2021 με περισσότερη πολιτική και στρατιωτική δύναμη, με ισχυρή αποφασιστικότητα και θέληση."

Η Γενική Διοικήτρια του YPJ (Μονάδες Άμυνας των Γυναικών), Newroz Ehmed μίλησε σχετικά με τις στρατιωτικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Βόρεια και Ανατολική Συρία το 2020, καθώς και τον αγώνα του YPJ και τα σχέδια για το 2021.

"Η επιθυμία του λαού μας είναι να ζήσουμε στη γη μας ελεύθερα το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, η επόμενη χρονιά είναι μια σημαντική χρονιά όσον αφορά τον αγώνα. Η ελπίδα μας είναι η επιτυχία", δήλωσε η Ehmed.

Ως YPJ, έχετε προκαλέσει αντίκτυπο στον αγώνα των γυναικών σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην αντίσταση ενάντια στο ISIS. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από γυναικείες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει συνεχιστεί αυτό το ενδιαφέρον το 2020, και η επαφή με τον αγώνα; Εάν ναι, σε ποιο επίπεδο αναπτύχθηκε;

Όπου και να κοιτάξει κανείς στον κόσμο, το κυβερνών σύστημα αυξάνει καθημερινά την καταστροφή, τη σφαγή και την καταπίεση των γυναικών, παρόλο που δεν καθίσταται τόσο αισθητό στις περιοχές που ζούμε, αφού στον 21ο αιώνα οι γυναίκες ξεκίνησαν τους μεγάλους αγώνες τους για ισότητα. Σήμερα, βλέπουμε περισσότερες γυναίκες να εκφράζονται σε πολλούς τομείς. Για αυτό το λόγο, οι επιθέσεις φυσικά αυξάνονται. Είχαμε κάποια σχέδια να προσεγγίσουμε γυναίκες που αγωνίζονται και αντιστέκονται, οργανώνονται ή θέλουν να οργανωθούν στον κόσμο. Αυτή τα σχέδια αναπτύχθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του πολέμου μας ενάντια στο ISIS. Και πάλι, οι δραστηριότητές μας προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίστηκαν. Η συμμετοχή γυναικών από πολλά μέρη του κόσμου και άλλων εθνών συνεχίζεται. Παίρνουν τη θέση τους στις τάξεις YPJ. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα.

Φέτος είχαμε ως σχέδιο να επικοινωνήσουμε και να αγγίξουμε αυτές τις ομάδες. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εισβολής, οι απειλές στην περιοχή, οι ασθένειες στον κόσμο μας εμπόδισαν. Όσοι ήθελαν να έρθουν στην περιοχή μας δεν μπορούσαν να έρθουν για τους λόγους που αναφέραμε. Φυσικά, αυτό αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο. Ωστόσο καταφέραμε να φτάσουμε σε όλες τις ηπείρους του κόσμου μέσω μηνυμάτων και της τεχνολογίας. Φυσικά, αυτό δεν είναι το επιθυμητό επίπεδο επαφής και θα εργαστούμε περισσότερο σε αυτό το ζήτημα.

Ηη απελευθέρωση της γυναίκας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της επανάστασής μας και αφορά την επανάστασή μας στη Ροζάβα.

Η ανάπτυξη μιας δημοκρατικής επανάστασης χειραφέτησης είναι απαραίτητη για ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένας από τους κύριους τομείς καθήκοντος και ευθύνης μας, και ένα έργο που πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο. Πολλοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο εκφράζουν τον ίδιο σκοπό. Σε πολλά μέρη, όταν οι γυναίκες οργανώθηκαν και συμμετείχαν στον αγώνα για την ελευθερία και την ισότητά τους, για να υπερασπιστούν το έθνος τους, ξεκλείδωσαν μια τεράστια δύναμη. Πιστεύουμε σε αυτό και έχουμε προσδοκίες προς αυτή την κατεύθυνση. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτά τα θέματα.

Μια έκθεση σχετικά με τη συμμετοχή των νέων κοριτσιών εμφανίστηκε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης. Ως διοικήτρια του YPJ, ποια είναι τα σχόλιά σας για αυτά τα νέα;

Πρώτα απ 'όλα, οι αναγκαστικές μεταναστεύσεις που έγιναν μετά τις εισβολές στην περιοχή μας, προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στην κοινωνία με τις συνέπειες του πολέμου που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Οι γυναίκες ειδικότερα υφίστανται μεγάλες ζημιές λόγω οικονομικών δυσκολιών, φτώχειας και διαταραχών στην εκπαίδευση, λόγω των περιορισμένων ευκαιριών. Οι νέες γυναίκες είναι αυτές που υποφέρουν περισσότερο.

Διεξάγουμε αγώνα να προστατέψουμε τις νέες γυναίκες που υπόκεινται σε επιθετικές πρακτικές και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους λόγω της νεαρής ηλικίας τους. Το YPJ, άλλα και λοιπά γυναικεία κινήματα και οργανώσεις αγωνίζονται γι' αυτό.

Μέσω του αγώνα ενάντια σε τέτοιες πρακτικές και στην κακοποίηση, οι νέες γυναίκες συμμετέχουν στις τάξεις του YPJ, προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να εκφραστούν. Οι νέες γυναίκες μπορεί να εκτεθούν σε πολλές κακοποιήσεις σε νεαρή ηλικία. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να τους φέρουμε στις τάξεις του YPJ, καθώς είναι ακόμα νέες και πρέπει να γνωρίσουν πρώτα τον εαυτό τους και να αναπτύξουν τη συνείδησή τους. Έχουν διαφορετικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, είμαστε και σε επαφή με γυναικείες οργανώσεις. Έχουμε επίσης δημιουργήσει ειδικά κέντρα για παροχή βοήθειας και υποστήριξης. Όπως είναι γνωστό, άνοιξαν ειδικά σχολεία για τις νέες γυναίκες, τα οποία προσφέρουν ευαισθητοποίηση σε πολλούς τομείς. Με άλλα λόγια, κατευθύνουμε τις νέες κοπέλες που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις τάξεις του YPJ, σε γυναικείες οργανώσεις και στο υπουργείο παιδείας, έτσι ώστε να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους.

Ποια είναι τα σχέδια και οι στόχοι σας για το 2021;

Το έτος 2020 είχε πολύ θλιβερά αποτελέσματα για τους ανθρώπους μας. Οι άνθρωποι μας υποβλήθηκαν σε αναγκαστική μετανάστευση. Έφυγαν από τα σπίτια και τα εδάφη τους. Έπρεπε να ζήσουν ως νομάδες στη χώρα τους. Αυτή είναι μια πολύ οδυνηρή πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει επίσης στο Αφρίν, Ταλ Αμπιάντ, Σερεκανίγιε και στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται επιθέσεις. Οι επιθέσεις και οι απειλές εξακολουθούν να αυξάνονται σε όλους τους τομείς.

Αφήσαμε το 2020 πίσω, αλλά ο αγώνας μας συνεχίζεται. Το 2021 είναι μια σημαντική χρονιά για τον αγώνα μας. Είμαστε έτοιμοι για το 2021 με περισσότερη δύναμη, ισχυρή αποφασιστικότητα και βούληση, τόσο από πολιτική όσο και από στρατιωτική άποψη. Βλέπουμε επίσης την ανάγκη, την οργάνωση και τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας.

Από αυτή την άποψη, καθήκον μας είναι να απελευθερώσουμε τις κατεχόμενες περιοχές και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποί μας θα επιστρέψουν στη γη τους και θα ζήσουν ελεύθερα.

Επιπλέον, το πιο βασικό και πρωταρχικό καθήκον μας ως YPJ, είναι να υπερασπιστούμε αυτές τις περιοχές και τους ανθρώπους μας ενάντια στις συνεχιζόμενες επιθέσεις. Από αυτή την άποψη, ο στόχος είναι να προετοιμαστούμε με κάθε έννοια για τον επόμενο χρόνο και να ανταποκριθούμε στις εξελίξεις. Ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες μας σε σημαντικό επίπεδο. Θα επικεντρωθούμε στην ολοκλήρωση των τμημάτων που λείπουν.

Όσον αφορά την αυτόνομη διοίκηση, στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις που προέκυψαν στον πολιτικό, κοινωνικό τομέα και ιδιαίτερα όσον αφορά τις γυναίκες σε αυτά τα εδάφη.

Το μοντέλο λύσης που εμφανίστηκε με την επανάσταση της Ροζάβα είναι ένα μοντέλο λύσης για τη Μέση Ανατολή, κυρίως για τη Συρία, διότι αυτές είναι οι περιοχές όπου βιώνουν περισσότερο τις συγκρούσεις και τους πολέμους.

Από αυτήν την άποψη, ας το αναδείξουμε αυτό ως υποδειγματικό μοντέλο σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας και υπερασπίζοντάς το περαιτέρω. Φυσικά, δηλώνουμε ότι πρέπει να αναπτυχθεί υπό την ηγεσία των γυναικών και των νέων. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να γνωστοποιήσουμε το υπάρχον σύστημά μας σε ολόκληρο τον κόσμο και να το ενισχύσουμε. Η ελπίδα μας είναι μεγάλη όσον αφορά τα επιτεύγματα του 2020 αλλά και τις ελπίδες για το 2021. Όσο πιο έντονες είναι οι επιθέσεις, τόσο αυξάνεται η συνείδησή μας ​​και η κοινωνική οργάνωση. Οι αυξανόμενες επιθέσεις μας έχουν κάνει πιο δυνατούς.

Φέτος, πρέπει να κάνουμε αυτήν την επανάσταση γνωστή σε όλο τον κόσμο διασφαλίζοντας την ελευθερία για τον ηγέτη Άπο, για τον Κουρδικό λαό και ολόκληρη την περιοχή. Θα αγωνιστούμε για αυτό. Θα εκπληρώσουμε όλες τις ευθύνες μας για να φανούμε αντάξιοι των μαρτύρων μας που έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες μας. Τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη.