Ακτιβιστές διεξάγουν διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στο Βερολίνο

Ακτιβιστές διεξάγουν διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στο Βερολίνο

Ακτιβιστές διεξάγουν διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στο Βερολίνο

Ακτιβιστές διεξάγουν διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στο Βερολίνο

Η «Ελεύθερη Κουρδική Κοινότητα του Βερολίνου» διεξάγει διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη του τούρκου υπουργού Άμυνας στο Βερολίνο

Η «Ελεύθερη Κουρδική Κοινότητα του Βερολίνου» διεξάγει διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη του τούρκου υπουργού Άμυνας στο Βερολίνο. Οι ακτιβιστές απηύθυναν το παρακάτω κάλεσμα στον κόσμο για συμμετοχή: «Συμμετάσχετε στη διαμαρτυρία και υποστηρίξτε τα αιτήματά μας», δήλωσε η Κοινότητα που καλεί τους ανθρώπους να συναντηθούν μπροστά στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας στην οδό Stauffenbergstrasse 18, στο Βερολίνο την Τρίτη στις 12.30 μ.μ.

"Η «Ελεύθερη Κουρδική Κοινότητα του Βερολίνου» καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σταματήσει κάθε πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία. Η Τουρκία πρέπει να τιμωρηθεί για τα εγκλήματά της - όλες οι συμφωνίες όπλων με την Άγκυρα πρέπει να σταματήσουν αμέσως", δήλωσε η Κοινότητα σε δελτίο τύπου.

Η έκκληση για συμμετοχή στη διαμαρτυρία εξηγούσε περαιτέρω: «Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ καταφθάνει αύριο, 2 Φεβρουαρίου 2021 στο Βερολίνο, για να συναντηθεί με την ομόλογό του, Annegret Kramp-Karrenbauer. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνάντηση θα ασχοληθεί και με τους πολέμους που διεξάγει η Τουρκία εναντίον του Κουρδικού πληθυσμού στη Ροζάβα / Βόρεια και Ανατολική Συρία και στο Νότιο Κουρδιστάν / Βόρειο Ιράκ. Ο Ακάρ πήγε προσφάτως στο Ιράκ για να ζητήσει υποστήριξη από την Βαγδάτη, για μία πιθανή στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην περιοχή των Γεζίντι, στο Σενγκάλ (Sinjar). Ο πληθυσμός εκεί υπήρξε θύμα γενοκτονικής επίθεσης από τον ISIS τον Αύγουστο του 2014. Έκτοτε, ο λαός του Σενγκάλ απελευθέρωσε την πατρίδα του και δημιούργησε τη δική του αυτοδιοίκηση. Οι τουρκικές απειλές πολέμου συνεπώς ισοδυναμούν με τη συνέχιση της γενοκτονίας του ISIS κατά των Γεζίντι».

Η δήλωση προσθέτει: «Η Τουρκία έχει ήδη καταλάβει μεγάλα τμήματα της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού κράτους με τη βοήθεια γερμανικών όπλων, επικρατεί η καθημερινή τρομοκρατία που πραγματοποιούν οι ισλαμιστικές ομάδες, οι οποίες ενεργούν ως εταίροι της Τουρκίας.

Απαγωγές, βιασμοί, εθνοκαθάρσεις και εθνοτικές εκτοπίσεις διαπράττονται σε καθημερινή βάση, με την υποστήριξη του τουρκικού καθεστώτος. Η Διεθνής Αμνηστία έχει ήδη αναφερθεί στα εγκλήματα της Τουρκίας στην περιοχή του Αφρίν, η οποία έχει καταληφθεί από το 2018.

Η Τουρκία σχεδιάζει περισσότερους και νέους πολέμους και εγκλήματα. Και για τον σκοπό αυτό επιθυμεί την υποστήριξη της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Καταγγέλουμε τους βρώμικους πολέμους της Τουρκίας και καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να διακόψει κάθε πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη προς στην Τουρκία. Η Τουρκία πρέπει να τιμωρηθεί για τα εγκλήματά της και όλες οι συμφωνίες όπλων με την Άγκυρα πρέπει να σταματήσουν αμέσως."