Το πρακτορείο ειδήσεων Roj μετέδωσε ότι τουρκικά κατοχικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την περιοχή Μπραντόστ στο Μπασούρ (Νότιο Κουρδιστάν).
Το πρακτορείο ειδήσεων Roj επικαλέστηκε τον ανταποκριτή του στην περιοχή Μπραντόστ του Μπασούρ να λέει: «Χθες το απόγευμα, τουρκικά κατοχικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την περιοχή Keroy Sankan του Μπραντόστ για δύο συνεχόμενες ώρες».

Πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο νωρίτερα ότι το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν βρίσκεται σε διαδικασία διεξαγωγής ενός βρώμικου παιχνιδιού σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος κατοχής, με στόχο την κατάληψη των εδαφών του Νότου και τη διαίρεση της χώρας, με στόχο την εκκένωση ορισμένων περιοχών που δεν πέσουν υπό τον έλεγχό τους και στη συνέχεια εξαπολύουν επιθέσεις σε δυνάμεις ανταρτών ντυμένες με ιρακινούς συνοριοφύλακες, καθώς αυτές οι μετακινήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και των τουρκικών δυνάμεων κατοχής περιλαμβάνει τον έλεγχο των περιοχών του Μπραντόστ, οι οποίες είναι: «Τζαμπάλ Πόλα, λόφος Χαγιάτ, Κορόγια Σιντζάν, Μπαρμπιζίν και οι λόφοι Σαμάς και Σουνίνα».

Το Αεροδρόμιο Arbat της Σουλεϊμανίγια βομβαρδίστηκε από τουρκικό κατοχικό drone το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και τρία μέλη των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Μπασούρ (νότιο Κουρδιστάν), ενώ τρεις τραυματίστηκαν.

Την περασμένη Πέμπτη, το μέλος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, Mahmoud Khoshnaw, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Roj σχετικά με ένα τουρκικό σχέδιο επέκτασης στο Ιράκ μέσω Νινευή, Κιρκούκ και Ντιγιάλα στη Βαγδάτη, ενώ κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει μια θαρραλέα στάση για να σταματήσει αυτή την τουρκική επέκταση και να μην αρκούνται σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.