Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν συνεχίζουν τις ενέργειές τους στην κατεχόμενη ζώνη. Τρεις στρατιώτες και 20 μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε περισσότερες από δώδεκα ενέργειες που πραγματοποίησε η HRE.

Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) ανέλαβαν την ευθύνη για μια εκτεταμένη σειρά ενεργειών κατά του τουρκικού στρατού και των ισλαμιστικών βοηθητικών δυνάμεών του στην κατεχόμενη ζώνη της βόρειας Συρίας. Τουλάχιστον είκοσι τζιχαντιστές και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κουρδική αντιστασιακή ομάδα την Παρασκευή. Άλλοι 12 στρατιωτικοί και 22 μισθοφόροι τραυματίστηκαν στις ενέργειες.

Η σειρά των δράσεων πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το HRE. Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές γύρω από τις πόλεις Mare και Al-Bab καθώς και στην περιοχή Afrin. Στη δήλωσή του, το HRE απαριθμεί συνολικά δεκαέξι ενέργειες, πέντε εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν από μονάδες ελεύθερων σκοπευτών. Η ομάδα αντίστασης πραγματοποίησε τέσσερις «ειδικές επιχειρήσεις» κατά των δυνάμεων κατοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το HRE στόχευσε και πάλι βάσεις του τουρκικού στρατού και των αντιπροσώπων του. Πραγματοποιήθηκαν δύο επιδρομές στη βάση στο χωριό Enabke στην περιοχή Shera στα ανατολικά του Afrin. Η βάση μεταξύ των χωριών Kîmar και Berad, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα νότια της πόλης Afrin στο κατεχόμενο τμήμα της Sherawa, ήταν επίσης στόχος μιας ενέργειας, όπως και οι βάσεις Hizwan και Dağlıbaş κοντά στο Al-Bab.

Στην ανακοίνωσή του, το HRE ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις ενέργειες αντιποίνων κατά της τουρκικής δύναμης κατοχής στη βόρεια Συρία. Το HRE ιδρύθηκε το 2018 μετά την κατάληψη του Αφρίν και αγωνίζεται για την απελευθέρωση της περιοχής.

2023-11-26T13:56:13+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top