Τουρκικό ένοπλο drone επιτέθηκε στο δημαρχείο του Binarê Qendîl στο Νότιο Κουρδιστάν. Το κτίριο και πολλά οχήματα της δημοτικής αρχής υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

 

Το βράδυ της Τρίτης, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε στο δημαρχείο του Binarê Qendîl στο Νότιο Κουρδιστάν. Ένα φορτηγό του δημοτικού συμβουλίου χτυπήθηκε μπροστά από το κτίριο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε άλλα οχήματα του τοπικού συμβουλίου και στο κτίριο του δημαρχείου.

Ο Dilşêr Ibrahîm, συνδήμαρχος του δήμου Binarê Qendîl, ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο πάρκινγκ, επεκτείνοντας τη ζημιά σε μεγάλο αριθμό οχημάτων στο δήμο.

Συστηματικές επιθέσεις σε στόχους αμάχων στο νότιο Κουρδιστάν

Ο βομβαρδισμός τέτοιων στόχων αμάχων συνιστά έγκλημα πολέμου. Η διεθνής σιωπή, ωστόσο, επιτρέπει στην Τουρκία να συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται συστηματικά στον λαό του Νοτίου Κουρδιστάν πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές που καταλήγουν επανειλημμένα σε θανάτους και τραυματισμούς. Πιο πρόσφατα, την περασμένη Παρασκευή, το χωριό Gulalê στο Şarbajêr δέχτηκε επίθεση από πολεμικά αεροσκάφη τουλάχιστον δέκα φορές. Την ίδια ώρα, τα χωριά Bolê και Dola Şawrê στα βουνά Binarê Qendîl δέχθηκαν επίσης αεροπορικές επιθέσεις. Ομοίως, το χωριό Êsêwe στην περιοχή Raperîn βομβαρδίστηκε, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια πολλών σπιτιών.

2023-09-06T17:06:26+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top