Το τουρκικό κράτος συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του νότιου Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) όπου έχει αυξήσει τις στρατιωτικές του δραστηριότητες τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το RojNews, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα γύρω στις 11.00 τοπική ώρα το όρος Metîna στην περιοχή Amadiya του Duhok.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή λόγω του βομβαρδισμού και οι ομάδες πολιτικής άμυνας της περιοχής του Κουρδιστάν δεν έχουν ακόμη επέμβει για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ενώ το κατοχικό τουρκικό κράτος αύξησε τις επιθέσεις του στο όρος Metîna τις τελευταίες ημέρες, ανέπτυξε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων, βαρέων όπλων και τεθωρακισμένων οχημάτων στα χωριά της περιοχής. Πολλά χωριά εκκενώθηκαν λόγω των επιθέσεων. Η Βαγδάτη και η Ερμπίλ (Ερμπίλ) παραμένουν σιωπηλές απέναντι στην τουρκική κατοχή.

Σύμφωνα με το RojNews, νέες πυρκαγιές απειλούν τα χωριά Guherzê και Sergelê, τα οποία βρίσκονται επίσης στα ανατολικά της Amadiya. Στο Guherzê, εθελοντές προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες από τότε που ξέσπασε η φωτιά την Κυριακή. Η φωτιά στο Sergelê φέρεται να μαίνεται από την Παρασκευή, Καθώς οι αρχές αρνούνται να λάβουν μέτρα, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την έκταση της ζημιάς ή πιθανά θύματα.

Η Τουρκία έχει επεκτείνει μαζικά την κατοχική της επιχείρηση στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες και προετοιμάζει την πολυανακοινωμένη «καλοκαιρινή επίθεση» της κατά των Κούρδων ανταρτών. Τεράστιες συγκεντρώσεις στρατευμάτων γίνονται εδώ και μέρες. Τα στρατεύματα αυξάνονται και τα άρματα μάχης αναπτύσσονται ιδιαίτερα μέσα και γύρω από την Amadiya.

2024-07-02T02:34:36+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top