Το ΡΚΚ πολεμά για τον λαό

Το ΡΚΚ πολεμά για τον λαό

Το ΡΚΚ πολεμά για τον λαό

Το ΡΚΚ πολεμά για τον λαό

Του Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Εκείνα που μας λείπουν δεν είναι ο ηρωισμός, το θάρρος και η αυτοθυσία. Αυτά τα έχουμε και με το παραπάνω. Αλλά πρέπει να έχουμε αρχές και την ικανότητα να τις εφαρμόζουμε κατά τρόπο δημιουργικό. Να δώσουμε τη μάχη όχι μόνο στο πολεμικό πεδίο αλλά και την καθιέρωση των μεγάλων ανθρώπινων αξιών.

Αυτό που προκαθορίζει την επιτυχία του αγώνα, είναι να έχεις μαζί σου το λαό. Αν θέλεις να είσαι νικητής, πρέπει να πείσεις το λαό να αποβάλλει την οποιαδήποτε επιρροή του εχθρού.

Ακόμα και αν δημιουργήσει κανείς ένα αντάρτικο στρατό, ισχυρό και δυνατό σαν πέτρα ή από ατσάλι, αν δεν καταφέρει να έχει τον λαό μαζί του, δεν θα έχει καμία επιτυχία. Μην ξεχνάτε, το ΡΚΚ πολεμά για τον λαό, αγκαλιάζοντας τον λαό.

Αν θέλετε να φτάσετε τον στόχο σας, πρέπει να αξιοποιήσετε το κάθε λεπτό του χρόνου σας. Η ψυχή σας να είναι ανοιχτή στην πρόοδο. Να αντισταθείτε σε κάθε λάθος.

Η αντάρτικη ζωή δεν είναι για εμάς κάτι το εφήμερο, το προσωρινό. Είναι τρόπος ζωής. Όταν μαθαίνεις στον πόλεμο, μπαίνεις στον αγώνα σαν ήρωας και θα βγεις σαν ήρωας. Για να εφαρμόσεις τις αρχές και τις αξίες σου, θα πρέπει να σηκώσεις θεούς και δαίμονες.