Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του HPG, Piling Meletî, είπε ότι αγωνίζονται για μια ελεύθερη κοινωνία εδώ και 45 χρόνια και ως αποτέλεσμα, οι λαοί βρήκαν τη λύση στο PKK.

Το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του HPG  Piling Meletî μίλησε στο ραδιόφωνο Dengê Gel. Ξεκινώντας την ομιλία του εορτάζοντας την 46η επέτειο του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), ο Piling Meletî δήλωσε ότι η εμφάνιση του PKK πρέπει να γίνει κατανοητή πολύ καλά. Παρατηρώντας ότι το PKK ιδρύθηκε σε μια περίοδο μεγάλων προβλημάτων στο Κουρδιστάν και τη Μέση Ανατολή, ο Piling Meletî τόνισε ότι το PKK αγωνίζεται για μια ελεύθερη κοινωνία εδώ και 45 χρόνια.

Ο Piling Meletî δήλωσε ότι δημιουργήθηκε μια κουλτούρα αντίστασης χάρη στις προσπάθειες του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των μαρτύρων. Σημειώνοντας ότι καταβλήθηκε μεγάλο τίμημα στον αγώνα που διεξάγεται εδώ και 45 χρόνια, ο Piling Meletî δήλωσε ότι το PKK δεν είναι ένα κλασικό εξεγερτικό κίνημα, αλλά αναπτύχθηκε στη βάση μιας φιλοσοφίας και ως εκ τούτου είναι ένα παγκόσμιο κίνημα.

Ένα εναλλακτικό σύστημα ενάντια στην καπιταλιστική νεωτερικότητα

Επισημαίνοντας ότι η καπιταλιστική νεωτερικότητα επιτίθεται σε οτιδήποτε ανήκει στις ανθρώπινες αξίες, το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του HPG Piling Meletî είπε: “Η καπιταλιστική νεωτερικότητα σήμερα χρησιμοποιεί τα πάντα για δικό της όφελος. Το σύστημα, που βρίσκεται σε κρίση, έχει δημιουργήσει μπλοκάρισμα, κρίση και μεγάλο πόνο στην κοινωνία Οι λαοί αναζητούν να απαλλαγούν από αυτό το σύστημα. Η απάντηση σε αυτή την αναζήτηση είναι ο Rêber Apo (Ηγέτης Abdullah Öcalan). Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε ένα εναλλακτικό σύστημα ενάντια στον καπιταλιστικό νεωτερισμό.Οι κυρίαρχες δυνάμεις αιχμαλώτισαν τον Rêber Apo με μια διεθνή συνωμοσία για να τον εκδικηθούν.Η βαριά απομόνωση που επιβλήθηκε σήμερα στον Ηγέτη μας στο İmralı είναι η συνέχεια αυτής της συνωμοσίας. Υπήρξαν πολλές εξεγέρσεις στην ιστορία του Κουρδιστάν, αλλά το PKK ήταν οι πιο μακροχρόνιες. Το PKK πήρε ως βάση τις εξεγέρσεις του παρελθόντος, επηρεάστηκε από αυτές και τις πλούτισε ακόμη περισσότερο και μετέφερε τον αγώνα στο σήμερα».

Το PKK είναι ένας τόπος μεγάλης αντίστασης και μεγάλης συντροφικότητας

Παρατηρώντας ότι κάθε χρόνο που περνούσε στο PKK είχε διαφορετικό νόημα, ο Piling Meletî δήλωσε: «Εάν αναλάβετε την ευθύνη στις τάξεις του PKK, εάν δείξετε μια προσέγγιση σύμφωνα με τη φιλοσοφία του PKK και τον Rêber Apo, θα κάνετε Η ζωή να έχει νόημα . Όπου κι αν βρίσκεσαι στα βουνά ή στην πόλη, κρατάς το κίνημα του PKK ζωντανό σε κάθε πεδίο και πολεμάς για αυτό. Μόνο έτσι μπορείς να λύσεις τα προβλήματα στις περιοχές που βρίσκεσαι. Αναμφίβολα, αυτό αποκαλύπτει επίσης τη θέληση και τη δύναμη για μια λύση Σήμερα, όταν ένας μαχητής του PKK συμμετέχει στον αγώνα με τον σωστό τρόπο, μπορεί να αξιολογήσει τα προβλήματα που βιώνουν σε όλο τον κόσμο και να βρει ιδέες για το πώς να τα λύσει. Επειδή το PKK αποκαλύπτει ευαισθητοποίηση στον στρατιωτικό, ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό τομέα. Αυτή είναι η πραγματικότητα του PKK».

Ο Meletî συνέχισε: «Το PKK είναι ένα κίνημα ανθρωπιάς. Όλοι όσοι ευνοούν την ελευθερία βρίσκουν θέση σε αυτό το κίνημα. Όταν εντάσσεσαι στις τάξεις του PKK, συνειδητοποιείς ήδη πόσο ανούσια,  άσκοπη είναι η ζωή που ζεις στο σύστημα. Το PKK άλλαξε την ιστορία του κουρδικού λαού που αντιμετώπιζε εξαφάνιση. Έφερε τον κουρδικό λαό ξανά στα πόδια του και ξεκίνησε έναν μακρύ αγώνα. Το PKK είναι ένας τόπος μεγάλης αντίστασης, μεγάλων συντροφιών και μεγάλων μαρτυρίων. Όλα αυτά είναι μια συσσώρευση για κάθε αγωνιστή αυτού του κινήματος. Σε αυτή τη διαδικασία, ως κουρδικός λαός και αντάρτης της ελευθερίας, προβάλλουμε ανελέητη αντίσταση. Σίγουρα θα πετύχουμε σε αυτή την αντίσταση».

2023-12-02T20:25:34+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top