Η διοίκηση του Κέντρου Λαϊκής Άμυνας και το PKK συνεχάρη τους αντάρτες για την επαναστατική τους επιχείρηση για την επέτειο της ίδρυσης του PKK.

Σε γραπτή δήλωση, η διοίκηση του Κέντρου Άμυνας του Λαού (HSM) συνεχάρη τους αντάρτες που συμμετείχαν στην «Επαναστατική Επιχείρηση» για την εκδίωξη του τουρκικού στρατού από την περιοχή του δυτικού Ζαπ στις αντάρτικες Ζώνες Άμυνας Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). .

Η ανακοίνωση του HSM ανέφερε: «Καταρχάς, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Rêber Apo [Ηγέτη Abdullah Öcalan], τον λαό μας και εσάς, αγαπητοί σύντροφοι, για την 45η επέτειο από την ίδρυση του κόμματός μας, του PKK. Εορτάζουμε τη μνήμη των μαρτύρων με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.Αυτοί οι σύντροφοι, από τον Haki Karer μέχρι τους νεότερους μάρτυρες, οι σύντροφοι Andok, Ciwan, Botan και Egîd, είναι αυτοί που μπορούν πραγματικά να διεκδικήσουν το έπος της 45ης επετείου του PKK με το έργο τους, με τη θυσία τους. Η δέσμευσή μας και η υπόσχεσή μας στους μάρτυρες μας να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να οδηγήσουν τους στόχους τους στη νίκη και να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη τους με την ελευθερία του Rêber Apo και ένα ελεύθερο Κουρδιστάν».

Η δήλωση του HSM συνεχίζει: «Ήταν πολύ σημαντικό να καλωσορίσουμε την 45η επέτειο από την επίσημη ίδρυση του κόμματός μας, το PKK, και την έναρξη του 46ου έτους του με επαναστατικές επιχειρήσεις του αντάρτικου για την ελευθερία του Κουρδιστάν. Το νικηφόρο πνεύμα του PKK, το οποίο μεταφέρθηκε σήμερα με μεγάλη προσπάθεια και αδιάκοπο αγώνα, αντικατοπτρίζεται στις επιτυχείς ενέργειες Στις 20 Νοεμβρίου, οι δυνάμεις κατοχής του τουρκικού στρατού στο Ζαπ και στη Μετίνα έγιναν στόχος της επαναστατικής επιχείρησης και δόθηκε βαρύ και καταστροφικό πλήγμα εναντίον τους Οι δυνάμεις κατοχής που στάθμευαν σε τρία διαφορετικά σημεία της Περιοχής Αντίστασης Girê Amêdîyê στην περιοχή του Δυτικού Ζαπ δέχθηκαν επίθεση σε μια ολοκληρωμένη επαναστατική επιχείρηση.Είναι πολύ σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι και τα τρία μέρη διείσδυσαν από τις επαναστατικές μονάδες, διείσδυσαν στο οι θέσεις και η επιχείρηση αναπτύχθηκε από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή με πρωτοβουλία των ανταρτών.Μετά την άφιξη στον εχθρό με την αριστοτεχνική εφαρμογή της τακτικής διείσδυσης, επιτεύχθηκε ένα μεγάλο στρατιωτικό κατόρθωμα, με τους αντάρτες να καταλαμβάνουν τον εχθρό με πολύ θάρρος και αποστ πνεύμα θυσίας, σκοτώνοντας 49 κατακτητές και καταστρέφοντας 21 σκηνές και 12 θέσεις. Την ίδια μέρα, οι αντάρτες πραγματοποίησαν συντονισμένη επιδρομή κατά των δυνάμεων εισβολής στην περιοχή αντίστασης Girê Ortê στην περιοχή Metîna, σκοτώνοντας 12 από τους κατακτητές, καταστρέφοντας δύο θέσεις και μια κάμερα παρακολούθησης.

Το γεγονός ότι πολλές πτέρυγες έδρασαν ταυτόχρονα στην ολοκληρωμένη επαναστατική επιχείρηση, ότι χρησιμοποίησαν επιδέξια και συντονισμένα αντάρτικες τακτικές και ξεπέρασαν όλα τα αντίμετρα του εχθρού, δείχνει το επαγγελματικό επίπεδο που έχει φτάσει ο ανταρτοπόλεμος με μονάδες υψηλής κινητικότητας. Το γεγονός ότι η αταλάντευτη θυσία των συντρόφων μας Rojhat Zîlan και Erdal Şahin, που ακολούθησαν το μονοπάτι της Zılan με τη δράση τους στην Άγκυρα, αποδείχθηκε τώρα ξανά με τη μορφή μιας επαναστατικής επιχείρησης στα βουνά, είναι ένα μήνυμα. Αυτό το μήνυμα είναι: Το αντάρτικο για την ελευθερία του Κουρδιστάν θα συνεχίσει τον αγώνα του ακούραστα παντού με αυτό το πνεύμα».

Το PKK συγχαίρει τους αντάρτες

Χαιρετίζουμε με αγάπη και σεβασμό όλους τους διοικητές και τους συντρόφους που υποδέχτηκαν την επέτειο της ίδρυσης του κόμματός μας με τόσο δυνατές επαναστατικές επιχειρήσεις και δράσεις και που μπήκαν στη νέα κομματική χρονιά με πνεύμα θυσίας και μεγάλης αποφασιστικότητας για αγώνα. Συγχαίρουμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτών των επιτυχημένων αποτελεσμάτων, που έκαναν προσωπικά πρωτοποριακή δουλειά, συμμετείχαν και δούλεψαν για την επιτυχία σε κάθε στάδιο. Στο μήνυμά της προς τη διοίκηση μας, η Εκτελεστική Επιτροπή του PKK αρχικά συνεχάρη όλες τις αντάρτικες δυνάμεις για το συνέδριο του κόμματος, χαιρέτησε θερμά όλους τους διοικητές και αγωνιστές που συμμετείχαν και εργάστηκαν για αυτές τις επιτυχημένες επαναστατικές επιχειρήσεις και δράσεις και εξέφρασε τους χαιρετισμούς, την αγάπη και τις ευχές για επιτυχία ολόκληρης της κομματικής μας ηγεσίας.

Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά όλους τους συντρόφους στο Zap και στο Metîna, που πολέμησαν με θυσία και κατάφεραν βαρύ πλήγμα στον εχθρό, με τα πιο ειλικρινή επαναστατικά συναισθήματα. Πιστεύουμε ότι θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τη νέα κομματική και αγωνιστική χρονιά και τους ευχόμαστε μεγάλες νίκες».

2023-11-24T21:56:42+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top