Το HPG διέψευσε τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι 19 μέλη τους σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές ανταρτών, δηλώνοντας ότι το τουρκικό κράτος και πάλι βασίζεται σε ψέματα για να εξαπατήσει την κοινή γνώμη.

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG) απέρριψαν τον τουρκικό ισχυρισμό ότι 19 μέλη των κουρδικών ανταρτικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Zap και Garê των ανταρτικών ζωνών Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Η ανακοίνωση του HPG την Τρίτη ανέφερε: «Ο τουρκικός στρατός κατοχής ισχυρίστηκε σε δύο ξεχωριστές δηλώσεις στις 20 Ιανουαρίου ότι είχαμε 9 απώλειες στην περιοχή Garê και 10 θύματα στην περιοχή Zap, όπου συνεχίζονται οι κατοχικές επιθέσεις. έγινε κατανοητό ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής έλεγε εντελώς ψέματα και ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ήταν αληθινοί. βαριά χτυπημένο και συγκλονισμένο από το αντάρτικο για την ελευθερία του Κουρδιστάν με τις τελευταίες επαναστατικές επιχειρήσεις, προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη με ψευδείς ειδήσεις και να παρακινήσει τα φασιστικά όχλα ανήμπορη κατάσταση, δεν πρέπει να αγνοηθεί», είπε.

Το Κέντρο Συνδέσμου Τύπου του HPG μοιράστηκε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες αντάρτικες ενέργειες και επιθέσεις εισβολής:

“Şehîd Delîl Western Zap περιοχή.

Στις 18 Ιανουαρίου στις 16:20, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στοχοποιήθηκαν με αυτόματα όπλα και χτυπήθηκε 1 θέση.

Στις 21 Ιανουαρίου στις 08:25, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στοχοποιήθηκαν με αυτόματα όπλα και χτυπήθηκε 1 θέση. Αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις μας YJA Star.

Στις 22 Ιανουαρίου στις 10:20, οι εισβολείς που συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα στρατιωτικό όχημα στην περιοχή αντίστασης Girê Amediyê, 2 εισβολείς σκοτώθηκαν.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Στις 17 Ιανουαρίου, η θέση μάχης μας στην περιοχή Αντίστασης Sîντα του Ζαπ βομβαρδίστηκε μία φορά με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Επιθέσεις από τον κατοχικό τουρκικό στρατό.

Από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 23 Ιανουαρίου, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε 45 επιθέσεις με πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 14 στις περιοχές Siyanê, Girê Reşît, Girê Sîser, Zêvkê, Sêdarê στο Gare. 9 στις περιοχές Girê Cûdî, Girê Bahar Resistance, Girê Amediyê στην περιοχή Şehîd Delîl Western Zap. 17 στις περιοχές Girê Berbizina, Neqeba Berbizina, Ava Lolanê, Kuça Xecerê, Şehîd Şerîf, περιοχή Kolît στην περιοχή Xakurkê· 4 στις περιοχές Dergelê, Şêlazê, Serê Metîna στη Metîna· 1 στην περιοχή της Αντιστασιακής Περιοχής Şehîd Îbrahîm στην περιοχή Ζαπ.

2024-01-24T13:31:43+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top