Η Τουρκία συνεχίζει αμείωτα την επίθεση κατά των περιοχών που ελέγχονται από αντάρτες. Από το Σαββατοκύριακο, ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή.

Στην καθημερινή ανακοίνωσή του για τον πόλεμο στο Κουρδιστάν, το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε την Τετάρτη ότι η Τουρκία συνεχίζει αμείωτη τη στρατιωτική της επιθετικότητα κατά των ανταρτικών ζωνών άμυνας Medya στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 270 επιθέσεις εναντίον περιοχών που ελέγχονται από αντάρτες  στο Νότιο Κουρδιστάν  το Σαββατοκύριακο. Σε τέσσερις περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν παράνομα χημικά όπλα.

Το HPG ανέφερε επιθέσεις με χημικά όπλα σε θέσεις ανταρτών στην περιοχή Sîντα στο Zap την Κυριακή και δώδεκα επιθέσεις από την τουρκική αεροπορία μεταξύ 24 και 27 Ιουνίου. Οι στόχοι των αεροπορικών επιδρομών ήταν οι ορεινές θέσεις ανταρτών Bahar, Cûdî και Amêdî στο δυτικό μέτωπο του Zap, Girê Hekarî στη Metîna, Girê Berbizina και Goşînê στο Xakurke και Gundê Çemrobotkî και Xêrê στο Gare.

Τέσσερις ακόμη αεροπορικοί βομβαρδισμοί από επιθετικά ελικόπτερα στράφηκαν κατά των περιοχών Şêxzade και Kolît, επίσης στο Xakurke, την Τρίτη. Οι επιθέσεις οδήγησαν σε πυρκαγιές πεδίου στην περιοχή, οι οποίες δεν έχουν ακόμη σβήσει μετά από μία ημέρα. Την ίδια μέρα, οι αντάρτες απάντησαν σε επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο Girê FM χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα.

Την περίοδο μεταξύ 24 και 27 Ιουνίου, το HPG κατέγραψε επίσης 256 επιθέσεις πυροβολικού με οβίδες, τανκς και βαρύ οπλισμό. Οι περιοχές που επλήγησαν ήταν οι Girê Bahar, Girê Cûdî, Girê Amêdî, Serê Metîna, Golka, Gundê Şêlazê, Girê Hekarî, Geliyê Lolanê, Girê Şehîd Heqî, Girê Şehîd Kamuran και Kolît. Στη Σίδα, τουρκικές δυνάμεις κατοχής προσπάθησαν να κατεδαφίσουν θέσεις και τούνελ ανταρτών με μηχανήματα κατασκευής.

2023-06-30T01:05:04+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top