Οι αντάρτες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εισβολή του τουρκικού στρατού στις Αμυντικές Ζώνες Medya.

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσαν μια δήλωση που παρέχει πληροφορίες για τον πόλεμο στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους Κούρδους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στις περιοχές των ανταρτών συνεχίζονται σε πλήρη ισχύ, αντιμετωπίζοντας αντίσταση από το HPG και το YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές).

Όσον αφορά τις ενέργειες των ανταρτών τις προηγούμενες ημέρες, το Γραφείο Τύπου του HPG είπε ότι μια κινητή μονάδα του YJA Star χτύπησε με βαρέα όπλα μια τουρκική ομάδα στο Girê Şehîd Umît στην περιοχή Zap στις 22 Ιουνίου. Οι δυνάμεις κατοχής στη Sîda  χτυπήθηκαν δύο φορές με ημιαυτόματα όπλα στις 24 Ιουνίου Στην περιοχή Zendûra στη Μετίνα, μια κάμερα παρακολούθησης και ένα σύστημα ραντάρ που είχε εγκαταστήσει ο τουρκικός στρατός καταστράφηκαν από στοχευμένους βομβαρδισμούς στις 22 Ιουνίου.

Η δήλωση ανέφερε ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πέντε αεροπορικές επιδρομές στις 22 και 23 Ιουνίου στην περιοχή του δυτικού Zap, στο Kurojahro στο Zap, στο Deriyê Biyê στο Gare και στο Sinînê στο Xakurke, Επιπλέον το HPG ανέφερε 165 επιθέσεις πυροβολικού μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου, Οι αντιστασιακές περιοχές Sida, Girê Cûdî, Girê Amêdî, Girê Bahar και Girê Hekarî δέχθηκαν επίθεση με οβίδες, τανκς και βαρέα όπλα. Στο Sîda, ο τουρκικός στρατός εξακολουθεί να προσπαθεί να καταστρέψει τις σήραγγες των ανταρτών με βαρύ κατασκευαστικό εξοπλισμό.

2023-06-27T00:00:37+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top