Πλάνα από μια ενέργεια των μαχητών του YJA Star κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή Girê Cûdî στο Νότιο Κουρδιστάν δημοσιεύτηκαν στο Gerîla TV.

Η διαδικτυακή πύλη Gerîla TV δημοσίευσε ένα βίντεο από μια αντάρτικη δράση του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες) στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στο Νότιο Κουρδιστάν.

Το κέντρο Τύπου του HPG (Μονάδες Λαϊκής Άμυνας) ανέφερε ότι μαχητές μιας κινητής μονάδας ανταρτών πραγματοποίησαν επίθεση στις 24 Ιουλίου στις 10:10 π.μ. στα τουρκικά στρατεύματα εισβολής στην περιοχή του δυτικού Ζαπ. Δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ καταστράφηκε κάμερα παρακολούθησης και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Το βράδυ της 20ης Ιουλίου, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε άλλη μια μεγάλη επίθεση στις Αμυντικές Περιοχές Medya. Η επιχείρηση επικεντρώθηκε σε περιοχές από τις οποίες χρειάστηκε να αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός τον περασμένο χειμώνα, αφού υπέστη μεγάλες απώλειες. Αυτά είναι μέρη του Zap και του Metîna.

Στο Girê Cûdî, οι αντάρτες προέβαλαν μαζική αντίσταση και εμπόδισαν τον τουρκικό στρατό να καταλάβει τον ορεινό όγκο με συνεχείς ενέργειες.

2023-08-07T16:33:00+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top