Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν συγχαίρει τους Μπάιντεν και Χάρις για τη νίκη τους

Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν συγχαίρει τους Μπάιντεν και Χάρις για τη νίκη τους

Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν συγχαίρει τους Μπάιντεν και Χάρις για τη νίκη τους

Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν συγχαίρει τους Μπάιντεν και Χάρις για τη νίκη τους

Αποδεχτείτε τα ειλικρινά μας συγχαρητήρια για την ιστορική σας νίκη και τις καλύτερες ευχές μας καθώς ετοιμάζεστε να αναλάβετε τα καθήκοντά σας για το επόμενο έτος, δήλωσε το KNK σε συγχαρητήριο μήνυμα προς τους Μπάιντεν και τον Χάρις.

Η Zainab Morad Sahrab και ο Ahmet Karamus, συμπρόεδροι του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK), απέστειλαν συγχαρητήριο μήνυμα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν και την νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για τη νίκη τους.

Το μήνυμα του KNK προς τους Μπάιντεν και Χάρις έχει ως εξής:

«Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε για τη νίκη σας στις φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Αποδεχτείτε τα ειλικρινά μας συγχαρητήρια για την ιστορική σας νίκη και τις καλύτερες ευχές μας, καθώς προετοιμάζεστε να αναλάβετε τα καθήκοντά σας για το επόμενο έτος. Η μακρά πολιτική εμπειρία σας και η προσφορά σας στις διεθνείς σχέσεις, σας έχουν αδιαμφισβήτητα προετοιμάσει άρτια για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά σας.

Γνωρίζουμε πως είναι εις γνώσιν και των δυο σας η πολύτιμη συνεργασία που δημιουργήθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και του κουρδικού λαού κατά τη διάρκεια της νικηφόρας μάχης, ενάντια στη λεγόμενη τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ και τη Συρία. Αυτή η πολύτιμη σχέση που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της Αντιπροεδρίας του κ. Μπάιντεν, την περίοδο κατά την οποία επισκέφθηκε το Κουρδιστάν για να προσφέρει υποστήριξη στον κουρδικό λαό, καθώς μαινόταν εναντίον μας ένας πόλεμος κατά της ίδιας μας της ύπαρξης. Ζητάμε να βοηθήσετε και να υποστηρίξετε εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό σας σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα και να βοηθήσετε τον κουρδικό λαό που τώρα στοχοποιείται, όχι μόνο από τα κατάλοιπα του ISIS, αλλά και από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συνεργάζονται με διάφορες ομάδες που μοιράζονται την ιδεολογία του ISIS και διεξάγουν μια αδιάκοπη εκστρατεία στρατιωτικών επιθέσεων εναντίον των λαών της περιοχής.

Χαιρετίζουμε τις πρόσφατες εκκλήσεις σας για τερματισμό της παρέμβασης του τουρκικού κράτους στη σύγκρουση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν και ελπίζουμε ότι θα λάβετε ισχυρή στάση ενάντια στην τουρκική στρατιωτική επιθετικότητα στη Συρία και το Ιράκ.

Το 2014, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές και παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας με αεροσκάφη για να αποτρέψουν περαιτέρω σφαγές των Γεζίντι του Σιντζάρ στο Ιράκ, από τα χέρια του ISIS. Πάνω από μισή δεκαετία αργότερα, χιλιάδες Γεζίντι εξακολουθούν να αγνοούνται, και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να στοχοποιούν τους Γεζίντι  του Σιντζάρ, καθώς αυτοί προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους μετά την πρόσφατη γενοκτονία. Ζητούμε να συμμετάσχετε μαζί μας στο κάλεσμα για προστασία των Γεζίντι  του Σιντζάρ, έτσι ώστε να υπάρξει διεθνής υποστήριξη για την ανοικοδόμηση του Σιντζάρ και αυτονομία για την περιοχή, ώστε να επιτραπεί στον λαό τους να αυτοκυβερνηθούν και να ζήσουν με ειρήνη στο Ιράκ.

Ελπίζουμε επίσης ότι θα εργαστείτε για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, για μια νέα διαδικασία διαλόγου με στόχο την αντιμετώπιση του κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία, και για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του κουρδικού λαού, κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η διαδικασία επίλυσης της περιόδου 2013-2015 επιβεβαίωσε άλλωστε αυτό που γνωρίζαμε από καιρό – πως ο κ. Οτσαλάν είναι ο συνομιλητής που μπορεί να εξασφαλίσει μια έντιμη και αποτελεσματική ειρήνη εντός της Τουρκίας, αλλά και πέραν των συνόρων της.

Ο κ. Οτσαλάν παραμένει φυλακισμένος για πάνω από 20 χρόνια τώρα, διότι υπερασπίστηκε τον λαό του και τους λοιπούς καταπιεσμένους λαούς και τις γυναίκες της περιοχής.

Κύριε Πρόεδρε, κυρία Αντιπρόεδρε, ο αγώνας μας αποτελεί αγώνας για την ειρήνη και τη συνύπαρξη, μια μάχη ενάντια στις δυνάμεις του ρατσισμού, του σεχταρισμού, του αυταρχισμού και της εκμετάλλευσης, που μετέτρεψαν τη Μέση Ανατολή σε έδαφος μάχης. Ευελπιστούμε να καταλάβετε τη σημασία του ρόλου μας στην περιοχή, ειδικά στον κοινό μας πόλεμο ενάντια στα απομεινάρια του ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων και των υποστηρικτών τους, προκειμένου να διατηρηθούν τα επιτεύγματα της κοινής μας νίκης. Αλλά και για να εξασφαλιστεί επίσης η σταθερότητα της περιοχής, καθώς και μια δίκαιη και δημοκρατική λύση στο Κουρδικό ζήτημα.

Σας συγχαίρουμε και πάλι για τη νίκη σας και σας ευχόμαστε επιτυχία ως οι επόμενοι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».