Το 14ο Φεστιβάλ Κουρδικού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί στο Αμβούργο μεταξύ 22 και 26 Νοεμβρίου.

Το 14ο Φεστιβάλ Κουρδικού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί στο Αμβούργο μεταξύ 22-26 Νοεμβρίου με σύνθημα «Μια νέα χώρα». Θα προβληθούν 19 κουρδικές ταινίες από διάφορα μέρη του Κουρδιστάν και του κόσμου.

Ο Rewend Cewad, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, είπε ότι έλαβαν 125 διαφορετικές ταινίες (μακράς διάρκειας, μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ) από τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν και επιλέχθηκαν 19 ταινίες (6 ντοκιμαντέρ, 4 ταινίες και 9 ταινίες μικρού μήκους).

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. και θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες από το Βόρειο Κουρδιστάν, Cemile και Hawara.

Η πολυβραβευμένη ταινία «Dema Şitil Mezin Dibin», σε σκηνοθεσία Rizgar Azad Kaya, επιλέχθηκε για την έναρξη του φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια. Το πρώτο σεμινάριο για τη φωτογραφία στον κινηματογράφο θα δοθεί από τον καλλιτέχνη της Rojava Luqman Ehmed και το δεύτερο σεμινάριο για την κουρδική γλώσσα στον κινηματογράφο θα δοθεί από τον συγγραφέα και μεταφραστή Kawa Nemir.

Στο φεστιβάλ θα απονεμηθούν τρία βραβεία (καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και βραβείο υψηλής επιτροπής).

Όσον αφορά τη σημασία του φεστιβάλ, ο Rewend Cewad είπε: “Τα φεστιβάλ κουρδικού κινηματογράφου είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη της κουρδικής τέχνης και την εισαγωγή του κουρδικού λαού και της τέχνης στον κόσμο. Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για την προώθηση της κουρδικής τέχνης μέσω κουρδικών ταινιών και του κινηματογράφου.”

2023-11-20T00:06:53+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top