«Θα μετατρέψουμε το φετινό Νεβροζ σε μια παγκόσμια υποστήριξη που καλεί για ελευθερία του Οτσαλάν και λύση στο κουρδικό ζήτημα», δήλωσε το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνίας στη Βορειοανατολική Συρία, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στους εορτασμούς.

Το Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνίας (TEV-DEM) έκανε δήλωση με αφορμή το Νεβροζ, το Κουρδικό Νέο Έτος, στις 21 Μαρτίου.

Δηλώνοντας ότι το Newroz είναι η κληρονομιά της αντίστασης και της αλληλεγγύης των αγωνιζόμενων λαών, η TEV-DEM είπε, «Η φωτιά της νίκης που ανάβει ο Kawa ο Σιδηρουργός αντιπροσωπεύει το τέλος της δικτατορίας και της σκλαβιάς».

Σημειώνοντας ότι το Νεβροζ γιορτάζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, το TEV-DEM πρόσθεσε, «Ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν ανέπτυξε την πραγματική και ιστορική φύση του Νεβροζ».

«Με αυτό το πνεύμα, θα μετατρέψουμε το φετινό Νεβροζ σε μια ισχυρή παγκόσμια υποστήριξη που ζητά τη φυσική ελευθερία του ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και μια λύση στο κουρδικό ζήτημα», ανέφερε η TEV-DEM, προσθέτοντας: «Θα επιμείνουμε επίσης στη συνέχιση της προστασίας για τα ιστορικά μας κέρδη ».

Η δήλωση προσθέτει: “Τα κράτη που κατέλαβαν το Κουρδιστάν, ειδικά το εισβάλλον τουρκικό κράτος, φυσικά προσπαθούν να καταστρέψουν τις αξίες του Νεβροζ και να εφαρμόσουν τις πιο βρώμικες πολιτικές. Αλλά δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τους στόχους τους. Σε αυτό το Νεβροζ, θα ανεβάσουμε το επίπεδο αντίστασης και αγώνα, και στο πνεύμα του Νεβροζ, του συμβόλου της ειρήνης, θα ανατρέψουμε τα σχέδια των καταπιεστών όπως πριν.

Γιορτάζουμε για άλλη μια φορά το Νεβρόζ. Πιστεύουμε ότι ο λαός μας και όλοι οι λαοί της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς του Νεβροζ δυναμικά και με τρόπο που αρμόζει στη μεγάλη αντίσταση του ηγέτη Abdullah Öcalan.

Καλούμε όλες τις συνιστώσες της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας να επισκεφθούν τα νεκροταφεία των μαρτύρων μας, να ανάψουν κεριά και να στολίσουν τις πλατείες και τις εισόδους των πόλεων το βράδυ του Νεβροζ».

2024-03-20T03:43:16+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top