Η τουρκική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος  σε όχημα στο Qamishlo είχε στόχο τα μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. Ένας διοικητής και τρεις μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Το Κέντρο ΜΜΕ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε μια δήλωση ανακοινώνοντας ότι η επίθεση με τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Πέμπτης στο Καμίσλο σκότωσε τέσσερα μέλη του και τραυμάτισε άλλα δύο.

«Στην ένατη επέτειο της σφαγής του ISIS κατά της Σένγκαλ (Σιντζάρ), συνέβη ένα τραγικό περιστατικό καθώς η τουρκική κατοχή στόχευσε για άλλη μια φορά τους ηγέτες και τους μαχητές μας που πολέμησαν και πολέμησαν γενναία κατά του ISIS τα τελευταία χρόνια. Την Πέμπτη, 3 Αυγούστου, στις 7:15 μ.μ., ένα UAV της τουρκικής κατοχής επιτέθηκε σε αυτοκίνητο που μετέφερε έξι διοικητές και μαχητές μας στο δρόμο προς το χωριό Harmi Sheikho, στην πόλη Qamishlo, ενώ πήγαιναν σπίτι για να περάσουν μηνιαίες διακοπές, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων μαχητών και άλλοι δύο τραυματίστηκαν», ανέφερε η ανακοίνωση των SDF την Παρασκευή.

 Μεταξύ των μαρτύρων είναι ο Aram Muhammad Ibrahim, ένας σύντροφος που είχε ήδη χάσει ένα μέρος του σώματός του κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του ISIS. Επιπλέον, οι σύντροφοί μας Diyar Juma Khalil, Ahmed Fadel Smou και Barzan Mustafa Sheikhmous έχουν επιδείξει ακλόνητη αφοσίωση στην προστασία της περιοχής και του λαού της, συμμετέχοντας ενεργά σε αμέτρητες μάχες κατά της τρομοκρατίας».

Η SDF πρόσθεσε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν αργότερα.

Στην αυτοδιοικούμενη βόρεια και ανατολική Συρία, άνθρωποι πεθαίνουν επανειλημμένα εδώ και χρόνια ως αποτέλεσμα επιθέσεων με drone που πραγματοποιεί η Τουρκία κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Οι επιθέσεις στοχεύουν συγκεκριμένα εκπροσώπους της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), μέλη των SDF και τον άμαχο πληθυσμό. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023, η AANES βομβαρδίστηκε τουλάχιστον 34 φορές από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 44 άνθρωποι και άλλοι 29 να τραυματιστούν. Το ένα τρίτο των θυμάτων ήταν άμαχοι.  Πριν από μια εβδομάδα, τέσσερα μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας σκοτώθηκαν από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στο Αμούντε.

2023-08-05T13:53:15+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top