Ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας του Κόμματος DEM, Sezai Temeli, δήλωσε: «Η απομόνωση που επιβλήθηκε στον κ. Οτσαλάν στη φυλακή Ιμραλί για 25 χρόνια είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο χωρίς προηγούμενο».

Ο αντιπρόεδρος της Ομάδας του Κόμματος DEM, Σεζάι Τεμέλι, έκανε αξιολογήσεις σχετικά με την ημερήσια διάταξη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του Temelli είναι τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η 26η Ιουνίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Υποστήριξης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν βασανιστήρια στην Τουρκία. Υπάρχουν βασανιστήρια, ειδικά στις φυλακές. Υπάρχουν πολύ σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων στις φυλακές. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουν γίνει βήματα σε αυτό το θέμα, ούτε έχουν γίνει βελτιώσεις. Αν και επανειλημμένα έχουμε θέσει αυτό το θέμα στις συναντήσεις μας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο κωφεύει. Υπάρχουν βασανιστήρια στις φυλακές, Υπάρχουν άρρωστοι κρατούμενοι και ηλικιωμένοι κρατούμενοι, Οι υπάρχουσες πρακτικές εναντίον τους ισοδυναμούν με βασανιστήρια.

Η κύρια πηγή αυτών των πρακτικών βασανιστηρίων στην Τουρκία είναι αναμφίβολα η απομόνωση. Η απομόνωση που επιβλήθηκε στον κ. Οτσαλάν στη φυλακή Ιμραλί για 25 χρόνια είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο χωρίς προηγούμενο στον κόσμο, Αυτό το μαρτύριο συνεχίζεται. Όταν λέμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η απομόνωση συνεχίζεται, λένε ότι δεν υπάρχει απομόνωση. Ωστόσο, εδώ και 40 μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απόλυτη απομόνωση. Υπάρχει παντελής έλλειψη επικοινωνίας. Ούτε μια είδηση ​​δεν μπορεί να ληφθεί. Οι ανησυχίες μας για την υγεία του αυξάνονται. Επομένως, τα βασανιστήρια υπάρχουν σε αυτή τη χώρα και ο τρόπος για να τερματιστούν τα βασανιστήρια είναι μέσω του İmralı.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα ακόμη κάλεσμα για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από από τους εργαζόμενους και τους δημοκράτες στο Kartal της Κωνσταντινούπολης στις 19:00 στις 29 Ιουνίου. Καλώ όλο τον λαό μας, όλα τα δημοκρατικά, αριστερά και σοσιαλιστικά τμήματα να συναντηθούν σε αυτό το συλλαλητήριο, να είμαστε δίπλα-δίπλα και να διασφαλίσουμε ότι μια δυνατή φωνή θα ανέβει από το Kartal. Ναι, εφόσον δεν μιλάτε ανοιχτά εναντίον των διαχειριστών, είστε στην πραγματικότητα εταίρος σε αυτό το πραξικόπημα. Σήμερα, πολύ μεγάλα τμήματα της Τουρκίας παίρνουν θέση ενάντια στο σύστημα διαχειριστών, κατά του διορισμού διαχειριστή στο Χακάρι και δείχνουν σθεναρή αλληλεγγύη μαζί μας για αυτό το θέμα.

Η φωτιά είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Τεράστια καταστροφή προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε σε μια περιοχή περίπου 35 χιλιάδων εκταρίων μεταξύ Ντιγιαρμπακίρ και Μαρντίν. Χάσαμε 15 άτομα. Τους εύχομαι για άλλη μια φορά το έλεος του Θεού. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους τους. Τραυματίστηκαν 74 άτομα. Τους εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Αυτές οι απώλειες είναι πολύ οδυνηρές, αλλά η εικόνα που έχει προκύψει αντικατοπτρίζει μια πολύ σοβαρότερη κατάσταση.

Πολλά ζώα έχουν χαθεί. Στην περιοχή υπάρχουν 20 χιλιάδες πρόβατα και χίλια βοοειδή. Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή κατάσταση τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Δηλώσαμε ότι η περιοχή πρέπει να κηρυχθεί περιοχή καταστροφής και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Τι εξήγηση έδωσε η κυβέρνηση; Η κυβέρνηση συνεχίζει να ψεύδεται, δηλώνοντας ότι αυτή η φωτιά προέκυψε ως αποτέλεσμα καύσης καλαμιών. Ενώ είναι προφανές ότι αυτό δεν ισχύει, εξακολουθούν να επιμένουν σε αυτό το ψέμα. Στέκονται 22 χρόνια με αυτή τη μέθοδο: Ψέματα, μεγαλύτερα ψέματα  και μεγαλύτερα ψέματα , ώστε τα ψέματα να γίνουν αλήθεια.

Σύμφωνα με αναφορές ειδικών, πυροσβεστικών δυνάμεων, ΜΚΟ και πλατφορμών, μοναδική αιτία της πυρκαγιάς είναι οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Ερντογάν προσπάθησε να καλύψει τα εγκλήματα της DEDAŞ, αλλά η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη».

2024-06-28T01:36:00+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top