208 πολίτες, μεταξύ των οποίων 24 γυναίκες και ένα παιδί, έχουν απαχθεί απο το Αφρίν από τις αρχές του 2023. Την ίδια χρονική περίοδο, τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες, σκοτώθηκαν.

 

Η λεγόμενη Στρατιωτική Αστυνομία, ένα παραστρατιωτικό εγκληματικό δίκτυο που ιδρύθηκε από το τουρκικό κράτος στη βόρεια συριακή περιοχή Αφρίν, την οποία κατέλαβε το 2018, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά του τοπικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με αναφορές από το έδαφος, η Στρατιωτική Αστυνομία απήγαγε έναν πολίτη στη συνοικία Ashrafiyah. Το θύμα ταυτοποιήθηκε ως Mustafa Henan Mihemed (44) από το χωριό Sharqiya στην περιοχή Bilbile.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία απήγαγαν έναν 25χρονο Eli Nebo Osman από το χωριό Dêr Siwan στην περιοχή Shera του Αφρίν. Ενώ ο Κούρδος νεαρός οδηγήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, οι μισθοφόροι ζήτησαν λύτρα 10 χιλιάδων δολαρίων από την οικογένειά του για να τον απελευθερώσουν.

Τουλάχιστον 208 άτομα απήχθησαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο

Σύμφωνα με την  Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αφρίν-Συρίας, το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του απήγαγαν 62 πολίτες, 6 εκ των οποίων ήταν γυναίκες, τον Αύγουστο και βίασαν μία από αυτές τις γυναίκες.

208 πολίτες, μεταξύ των οποίων 24 γυναίκες και ένα παιδί, απήχθησαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου.

Την ίδια χρονική περίοδο, τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες, σκοτώθηκαν. Περισσότερα από 16.000 δέντρα κόπηκαν, πάνω από χίλια δέντρα ξεριζώθηκαν και πάνω από 70 εκτάρια γης κάηκαν.

Η αλλαγή της δημογραφικής δομής και η κατασκευή αποικιακών σπιτιών στο κατεχόμενο Αφρίν συνεχίζεται με την οικονομική υποστήριξη τουρκικών, οργανώσεων του Κόλπου και Παλαιστινίων. Το τουρκικό κράτος εισβολής έχτισε σχεδόν 30 αποικιακά σπίτια με την υποστήριξη και χρηματοδότηση ενώσεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Ikhwan) όπως οι Eyadî El Beyda, Kuwêt El Rehme και Binyan El Qatari.

Δεκάδες παιδιά θύματα σε 8 μήνες

Από την άλλη πλευρά, 15 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 16 τραυματίστηκαν σε εκρήξεις στις περιοχές Αφρίν και Σεχμπά τους πρώτους 8 μήνες του έτους.

Τέσσερα παιδιά βιάστηκαν, εννέα συνελήφθησαν, ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα έξι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα βασανιστηρίων και σεξουαλικών επιθέσεων, οκτώ παιδιά απήχθησαν, μεταξύ των οποίων ένα μωρό, και έξι παιδιά σκοτώθηκαν σε επιθέσεις.

2023-09-06T17:32:32+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top