Περισσότερα από 40 συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, νομικοί, πολιτικοί και ειδικοί της κοινωνίας των πολιτών και άλλοι θα απαιτήσουν δράση για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία του φυλακισμένου Κούρδου πολιτικού ηγέτη Abdullah Ocalan.

Περισσότερα από 40 συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, νομικοί, πολιτικοί και εμπειρογνώμονες της κοινωνίας των πολιτών και άλλοι θα απαιτήσουν δράση για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία του φυλακισμένου Κούρδου πολιτικού ηγέτη μ  Abdullah Ocalan σε έκτακτη ενημέρωση τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. Πέμπτη 26 Ιουλίου 2023 μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Οτσαλάν εμποδίζεται να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο εδώ και 28 μήνες. Η κυβέρνηση της Τουρκίας τον εμποδίζει να συναντηθεί με τους συγγενείς του και τη νομική του ομάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει επικρίνει τακτικά τις τουρκικές αρχές για αυτές τις παραβιάσεις — αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επαρκείς πληροφορίες για την επίσκεψή της τον Σεπτέμβριο του 2022 στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο νησί Ιμραλί όπου κρατείται ο κ. Οτσαλάν.

Η ενημέρωση Τύπου θα τονίσει την εντελώς ανεπαρκή θέση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, των οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τα ανθρώπινα δικαιώματα και του Συμβουλίου της Ευρώπης σε αυτό το πλαίσιο. Η αποτυχία τους να δράσουν τους καθιστά συνένοχους στην παραβίαση των δικαιωμάτων του  Οτσαλάν και στις ευρύτερες αρνητικές επιπτώσεις της απομόνωσής του στις προσπάθειες εξεύρεσης ειρηνικής επίλυσης του κουρδικού ζητήματος της Τουρκίας. Θα προτείνει επίσης συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να λάβουν η Τουρκία, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμικά όργανα και η διεθνής κοινότητα στο σύνολό της για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

2023-07-25T17:45:54+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top