Την τρίτη ημέρα της επιχείρησης που ξεκίνησαν οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας με την υποστήριξη των SDF και YPJ στο Hol Camp, συνελήφθησαν 8 υποστηρικτές του ISIS.

Η Γενική Διοίκηση των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας στην περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου την τρίτη φάση της Επιχείρησης Ανθρωπότητα και Ασφάλεια στο στρατόπεδο Hol (al-Hol) για την καταδίωξη των πυρήνων του ISIS, την εξάλειψη των οχυρών τους και τη σύλληψη ατόμων και συνεργατών που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, επιθέσεις και διάδοση εξτρεμιστικών ιδεολογιών. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης οι Μονάδες Άμυνας Γυναικών (YPJ) και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό κατά του ISIS.

Οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι συνελήφθησαν 21 μέλη συμμοριών του ISIS, κατασχέθηκαν 4 νάρκες και βρέθηκαν 2 κρυφές σήραγγες ως αποτέλεσμα της επιχείρησης στο τμήμα Muhajirat, όπου κρατούνται ξένοι τζιχαντιστές της ομάδας ISIS.

Στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο τμήμα Muhajirat, γνωστό ως το πιο επικίνδυνο τμήμα του Hol Camp. Υπεύθυνες για την εκμάθηση των παιδιών με την ιδεολογία του ISIS είναι οι δομές που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα Μουχατζιράτ από υποστηρικτές του ISIS πιστούς στη γραμμή. Εδώ, γυναίκες τζιχαντίστριες δημιούργησαν επίσης τη δύναμη Hisba, με πρότυπο τη λεγόμενη Ταξιαρχία Al-Khansa (Liwa al-Khansa), τη θρησκευτική αστυνομία του ISIS για γυναίκες. Αυτή η δύναμη διαπράττει επανειλημμένα φρικαλεότητες εναντίον ανθρώπων που δεν τηρούν τους κανόνες συμπεριφοράς του ISIS.

Στην επιχείρηση συνελήφθησαν 8 υποστηρικτές του ISIS, κατά την οποία ανακαλύφθηκαν και σήραγγες όπου κρύβονταν οι συμμορίες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν επίσης χειροβομβίδα, αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα, στρατιωτικές στολές, πολλά νομίσματα και ταμπλέτ που ανήκαν σε συμμορίες του ISIS.

Οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ανέφεραν ότι ο αριθμός των συλληφθέντων το τελευταίο 24ωρο έφτασε τους 29.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept
2024-01-30T02:57:46+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top