Το κατοχικό τουρκικό κράτος, το οποίο συγκεντρώνει στρατεύματα και τεθωρακισμένα οχήματα στο Νότιο Κουρδιστάν τις τελευταίες εβδομάδες, πραγματοποίησε νέες αποστολές στην Amadiya το βράδυ του Σαββάτου.

Το RojNews, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ανέφερε ότι μεγάλη στρατιωτική δύναμη του τουρκικού κράτους κατοχής πέρασε χθες το βράδυ στο χωριό Guherzê στην περιοχή Amadiya της επαρχίας Duhok.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμός αναπτύχθηκαν στο χωριό Guherzê το πρωί της Κυριακής.

Μιλώντας στο RojNews, ένας χωρικός είπε: “Η κατάστασή μας είναι πολύ άσχημη. Επικρίνω έντονα τη στάση των πολιτικών κομμάτων και της κυβέρνησης. Παραμένουν σιωπηλοί απέναντι στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι το τουρκικό κράτος βομβαρδίζει τα χωριά μας κάθε μέρα και ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα χωράφια, οι κήποι και τα σπίτια μας καίγονται και καταστρέφονται καθημερινά».

Ο χωρικός δήλωσε ότι παραπονούνται στην επαρχιακή αστυνομία εδώ και 15 μέρες αλλά δεν έχουν λάβει καμία απάντηση μέχρι στιγμής και ότι αν συνεχιστεί έτσι, οι κάτοικοι θα αναγκαστούν να εκκενώσουν το χωριό.

Χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα έχουν μετακινηθεί πρόσφατα στις πόλεις Duhok και Erbil (Ερμπίλ) και έχουν αναπτυχθεί σε στρατηγικά σημεία σε αυτές τις πόλεις σε συνεργασία με το KDP, το κυβερνών κόμμα στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Tο κατοχικό τουρκικό κράτος προχώρησε ακόμη περισσότερο και δημιούργησε κέντρα ελέγχου στους κεντρικούς δρόμους και άρχισε να ελέγχει την ταυτότητα των πολιτών του Κουρδιστάν. Πολλές πηγές αναφέρουν ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να γίνουν κατάσκοποι και πιέζονται να εκκενώσουν τα χωριά τους.

Παράλληλα, άλλες περιοχές του Νοτίου Κουρδιστάν συνεχίζουν να βομβαρδίζονται σε καθημερινή βάση.

Ο εκπρόσωπος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) Sidi Ahmet Pîre ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι το τουρκικό κράτος έφερε 300 μέλη της συμμορίας του ISIS στα σύνορα του Duhok και τους εγκατέστησε εκεί.

2024-07-08T03:18:57+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top