Συμμαχία για το Κουρδιστάν: Η εθνική ενότητα αποτελεί καθήκον για όλους

Συμμαχία για το Κουρδιστάν: Η εθνική ενότητα αποτελεί καθήκον για όλους

Συμμαχία για το Κουρδιστάν: Η εθνική ενότητα αποτελεί καθήκον για όλους

Συμμαχία για το Κουρδιστάν: Η εθνική ενότητα αποτελεί καθήκον για όλους

Το συνέδριο της Συμμαχίας για το Κουρδιστάν επέστησε την προσοχή στις επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα στο Νότιο Κουρδιστάν και δήλωσε: «Σήμερα είναι η μέρα για την εδραίωση της εθνικής ενότητας, την προστασία και την ανάπτυξη των κατακτήσεών μας».

Τα πολιτικά κόμματα και οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο συνέδριο της Συμμαχίας για το Κουρδιστάν εξέδωσαν γραπτή δήλωση σχετικά με τις επιθέσεις στο Νότιο Κουρδιστάν.

Η δήλωση, η οποία επέστησε την προσοχή στη σημασία του διαλόγου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κουρδικός λαός έχει υποστεί διωγμούς, σφαγές και γενοκτονία στη ίδια τους τη γη για περισσότερο από εκατό χρόνια, δίχως να έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα τους για την επίτευξη των εθνικών τους δικαιωμάτων, παρά το βαρύ κόστους που έχουν επωμιστεί. Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) συνεχίζει να αγωνίζεται για την επίτευξη ανεξαρτησίας, ενώ η Αυτόνομη Rojava συνεχίζει να μάχεται για να αποκτήσει επίσημο καθεστώς, ως αντάλλαγμα για το τίμημα που έχει πληρώσει. Καθώς ο αγώνας για την κουρδική εθνική ελευθερία και ανεξαρτησία συνεχίζεται, παρατηρούμε με ανησυχία την ένταση που προκαλείται από τις προσπάθειες των χωρών της περιοχής που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων».

Το συνέδριο, στην επίσημή του δήλωση πρόσθεσε: «Στον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, ο κουρδικός λαός πρέπει να αξιοποιήσει τις κρίσιμες συνθήκες και τις ευκαιρίες που παρέχονται από τις εν λόγω συνθήκες, αλλά η μετατροπή της έντασης σε σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων θα προκαλέσει ήττα τόσο τον κουρδικό λαό όσο και στους Κούρδους πολιτικούς.

Πρώτα απ 'όλα, καλούμε τα κουρδικά κόμματα να αποτρέψουν τις προκλητικές παρεμβάσεις και να μην επιτρέψουν μια πιθανή εσωτερική σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων, ως ιστορικό τους καθήκον για την αποφυγή προκλήσεων, και για συμφιλίωση βάσει των εθνικών συμφερόντων μας, καθώς μια σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων δεν θα μπορούσε ποτέ να επιφέρει θετικό αποτέλεσμα για τον Αγώνα».

Η δήλωση συνέχισε: «Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τα κουρδικά κόμματα να προστατεύσουν και να αναπτύξουν τα οφέλη και τις κατακτήσεις που επετεύχθησαν όπου και αν βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένης της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, η οποία αποτελεί ιστορικό επίτευγμα για τους Κούρδους και απολαμβάνει καθεστώς διεθνούς νομιμότητας.

Σήμερα είναι η μέρα για την εδραίωση εθνικής ενότητας, την προστασία και την προώθηση των επιτευγμάτων μας.».