Οι συμπρόεδροι του Κόμματος DEM διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση της αστυνομίας στον δήμο Χακάρι και είπαν, “Φτάνει πια”.

Ο συνδήμαρχος Mehmet Sıddık Nakit τέθηκε υπό κράτηση στο Van (Wan).

Οι συμπρόεδροι του κόμματος DEM Tülay Hatimogulları και Tuncer Bakırhan αντέδρασαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Bakırhan είπε: “Αψηφώντας τη βούληση του λαού, το AKP-MHP κατέφυγε σε παράνομη κράτηση κατά των νόμιμων και δημοκρατικών εκπροσώπων του λαού μέσω του δικαστικού σώματος και της αστυνομίας υπό τις εντολές του. Η κράτηση του συνδημάρχου μας του Δήμου Χακάρι είναι σκοτεινή και βρώμικη ανομία Απορρίπτουμε αυτό το πραξικόπημα και την ορκισμένη αντικουρδική νοοτροπία.

Ο Bakırhan είπε: “Εκφράζουμε ότι οι παράνομες πρακτικές που θα βλάψουν το δημοκρατικό μέλλον της Τουρκίας πρέπει να εγκαταλειφθούν αμέσως. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς, επαναστατικούς και φιλειρηνικούς κύκλους, ιδιαίτερα τον λαό μας, να σταθούν στο πλευρό του λαού του Χακάρι και να δείξουν τη δημοκρατική τους αντίδραση ενάντια στον σφετερισμό της βούλησης».

Η Tülay Hatimoğulları είπε: “Η κυβέρνηση, η οποία ηττήθηκε από τη θέληση του λαού στις κάλπες, επιδιώκει και πάλι να σφετεριστεί τη βούληση του λαού. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε αυτή τη νοοτροπία εντολοδόχου που προσπάθησε να σφετεριστεί τον δήμο μας με αστυνομική δύναμη και κρατήθηκε Ο συνδήμαρχος Mehmet Sıddık Akis δεν είναι μόνο επίθεση ενάντια στη θέληση του λαού του Χακάρι, αλλά και ενάντια στη θέληση όλου του λαού της Τουρκίας ενάντια στη νοοτροπία του διαχειριστή».

2024-06-04T14:08:17+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top