Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα: Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο

Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα: Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο

Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα: Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο

Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα: Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο

Ως μέρος της διεθνούς εβδομάδας δράσης, για την οποία απηύθυνε κάλεσμα η εκστρατεία RiseUp4Rojava, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται για την επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν εναντίον της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βορειοανατολικής Συρίας και του Κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη διεθνή εβδομάδα δράσεων, για την οποία απηύθυνε κάλεσμα η εκστρατεία RiseUp4Rojava. Ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν εναντίον της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βορειοανατολικής Συρίας και του Κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος με σύνθημα «Από το Κομπάνι μέχρι τον υπόλοιπο κόσμο: Ξεσηκωθείτε ενάντια στον φασισμό».

Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα- Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο εσωτερικό αφρίν

Οι ακτιβιστές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην αντίσταση του Κομπάνι και την επανάσταση στη Ροζάβα / Βορειοανατολική Συρία. Η εβδομάδα δράσεων ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κομπάνι.

Την περασμένη εβδομάδα, η εκστρατεία RiseUp4Rojava ανέφερε σε δελτίο τύπου, «Ακτιβιστές σε Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδά, Νότια Αφρική, Καταλονία, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία, Αυστραλία, καθώς και οι κουρδικές οργανώσεις στη Ροζάβα / Βορειοανατολική Συρία και Ευρώπη και οι εκστρατείες Women Defend Rojava, η Διεθνιστική Κομμούνα της Rojava και η Make Rojava Green Again, έχουν οργανώσει περισσότερες από 150 δράσεις, σε 20 χώρες».

Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα- Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο εσωτερικό οτσαλάν

Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι υπήρξαν ενέργειες εναντίον βιομηχανιών όπλων και άλλων εταιρειών που συνεργάζονται με το τουρκικό κράτος και διατηρούν σε λειτουργία την πολεμική του μηχανή. Ο πόλεμος του τουρκικού κράτους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υποστήριξη άλλων κρατών, τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα- Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο εσωτερικό ypj

Ο Şoreş Ronahî, εκπρόσωπος της Διεθνιστικής Κομμούνας της Rojava, δήλωσε: «Εάν θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο του τουρκικού φασισμού ενάντια στο δημοκρατικό κίνημα, ενάντια στα επαναστατικά του επιτεύγματα και τον άμαχο πληθυσμό του Κουρδιστάν και της Συρίας, θα πρέπει επίσης να διακόψουμε κάθε μορφή υλικής στήριξης των πολέμων.»

Τα αιτήματα της εκστρατείας RiseUp4Rojava, απολαμβάνουν μαζικής στήριξης από τον λαό και έχουν ήδη οδηγήσει την τουρκική βιομηχανία όπλων σε μια βαθιά κρίση, μετά την εισβολή του περασμένου Οκτώβρη.

Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα- Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο εσωτερικό γερμανία

Ο Şoreş Ronahî πρόσθεσε: «Μέσω της αντίστασης μας σε παγκόσμιο επίπεδο και μέσα από εκατοντάδες δράσεις σε πολλές χώρες (διαδηλώσεις και καταλήψεις σε όλο τον κόσμο), διαμαρτυρηθήκαμε ενάντια στα εγκλήματα του τουρκικού κράτους και των συμμάχων του. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια για να διαδοθεί η ελπίδα και η πρακτική εναλλακτική λύση που εκφράζει το εγχείρημα της Ροζάβα. Τώρα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να συνεχίσουμε να συνδέουμε τους αγώνες μας και να συνεχίσουμε να κουβαλάμε και να υπερασπιζόμαστε την ελπίδα που μας μεταλαμπαδεύει η Ροζάβα παγκοσμίως».

Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον της Ροζάβα- Εβδομάδα δράσης σε όλο τον κόσμο εσωτερικό αλληλεγγύη