Το ISIS εκτέλεσε οκτώ Σύρους στρατιώτες στην περιοχή Deir ez-Zor και άλλους έξι στρατιώτες στην ύπαιθρο της Χομς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι οι πυρήνες του ISIS συνεχίζουν τις εκτελέσεις στρατιωτών, η πλειονότητα των οποίων είναι από τα στρατεύματα του καθεστώτος, σε διάφορες περιοχές στην έρημο της Συρίας ως μέρος της επικίνδυνης κλιμάκωσης των πυρήνων την πρόσφατη περίοδο.

Σύμφωνα με το SOHR, πυρήνες του ISIS εκτέλεσαν οκτώ μέλη της 11ης Μεραρχίας των δυνάμεων του καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού με τον βαθμό του «Λοχαγού». Η μαζική εκτέλεση έλαβε χώρα μετά την απώλεια επαφής με τους Σύρους στρατιώτες στην περιοχή Kabajib στις 26 Μαρτίου, ενώ κατευθύνονταν από το Al-Sukhnah προς το Deir ez-Zor.

Από την άλλη, το ISIS εκτέλεσε έξι μέλη της 4ης Μεραρχίας, μεταξύ των οποίων και έναν αξιωματικό με τον βαθμό του υπολοχαγού. Οι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν αφού συνελήφθησαν στον δρόμο Palmyra-Al-Sukhnah στην ύπαιθρο της Χομς, στις 27 Μαρτίου, μετά από ενέδρα του ISIS. Τα πτώματα των σκοτωμένων στρατιωτών βρέθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και τοποθεσίες στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο αριθμός των θανάτων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη συριακή έρημο από τις αρχές του 2024 έχει αυξηθεί σε 273. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 37 πολίτες που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις του ISIS στην έρημο της Συρίας. Από την άλλη πλευρά, 24 μέλη του ISIS σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του καθεστώτος και τις πολιτοφυλακές αντιπροσώπων τους την ίδια χρονική περίοδο.

2024-04-01T02:24:18+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top