Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αποκαλύπτουν λεπτομέρειες μιας ένοπλης επίθεσης στο γραφείο του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ράκα την Τετάρτη, με δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας νεκρούς και έναν άμαχο τραυματια. Οι υποψίες για εμπλοκή του ISIS βγαίνουν στην επιφάνεια.

 

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανέφεραν μια ένοπλη επίθεση, που υποπτεύεται ότι διεξήχθη από το ISIS, στο γραφείο του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ράκα την Τετάρτη, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και έναν τραυματια.

Η επίθεση έρχεται μετά από κοινή επιχείρηση των SDF και του Διεθνούς Συνασπισμού στις 23 Μαρτίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του χρηματοδότη του ISIS, Sameer Khudir al-Shihan στη Ράκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των SDF, μια ένοπλη ομάδα εξαπέλυσε επίθεση στις 12:30 μ.μ. σε διοικητικό γραφείο του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ράκα στη συνοικία Νταρίγια, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο μελών του προσωπικού ασφαλείας και τον τραυματισμό ενός αμάχου.

Μετά την επίθεση, οι δυνάμεις των SDF ξεκίνησαν επιχειρήσεις καταδίωξης, που οδήγησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου. Ωστόσο, η έρευνα για τα εναπομείναντα μέλη της ομάδας συνεχίζεται και οι αρχικές έρευνες δείχνουν την εμπλοκή του ISIS.