Οι γυναίκες του ISIS στον καταυλισμό Χολ συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τα μυαλά των παιδιών με εξτρεμιστικές ιδεολογίες, ανέφεραν οι SDF.

Το Κέντρο Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε ανακοίνωση για να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο των γυναικών του ISIS στον καταυλισμό Χολ.

Η δήλωση ανέφερε: “Οι γυναίκες του ISIS στο στρατόπεδο Hol συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τα μυαλά των παιδιών με εξτρεμιστικές ιδεολογίες. Τώρα, τα παιδιά γίνονται πιο ριζοσπαστικοποιημένα, δείχνοντας την ικανότητα να εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις υπό το φως της αποτυχίας των χωρών τους να τα επαναπατρίσουν και της αδιαφορίας  της διεθνής κοινότητας σε αυτό το επικίνδυνο ζήτημα. Η Αυτόνομη Διοίκηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις φέρουν μόνες τους το βάρος χωρίς πραγματική υποστήριξη».

Η δήλωση προσθέτει: «Για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και τη σύλληψη των εμπλεκομένων, ξεκινήσαμε την τρίτη φάση της Επιχείρησης Ανθρωπότητα και Ασφάλεια στο στρατόπεδο al-Hol, η οποία στοχεύει να συλλάβει πυρήνες του ISIS και να εξαλείψει το τρομοκρατικό περιβάλλον που βοηθά στην επανενεργοποίηση του ISIS.

Η εκμετάλλευση παιδιών από το ISIS είναι μια αποτρόπαια πράξη. Ο κόσμος, που έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτό το θέμα, δεν πρέπει να περιμένει την εμφάνιση της νέας γενιάς εξτρεμιστών, αλλά αντίθετα θα πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά του χωρίς καθυστέρηση».

2024-01-30T03:46:14+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top