Οι SDF δήλωσαν ότι οι δυνάμεις τους συνεχίζουν τις αδιάκοπες προσπάθειές τους στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Οι Ειδικές Μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) διεξήγαγαν επιχείρηση ασφαλείας, εξαρθρώνοντας πυρήνα τρομοκρατών του ISIS στην πόλη al-Ozba, στην ανατολική ύπαιθρο της Deir ez-Zor.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SDF Media Center, η επιχείρηση υποστηρίχθηκε από αεροπορική επιτήρηση και υποστήριξη εδάφους από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού. «Ως αποτέλεσμα, οι μονάδες μας συνέλαβαν με επιτυχία έναν από τους ηγέτες του ISIS που συμμετείχε στη μεταφορά εκρηκτικών υλικών, όπλων και πυρομαχικών σε  πυρήνες του ISIS στο στρατόπεδο αλ Χολ και παρείχε πλαστές ταυτότητες στις οικογένειες του ISIS. Είχε επίσης σχέση με άλλους τρομοκράτες «Εμίρη» στην Τουρκοκρατούμενη Σερεκανίγιε (Ρας αλ-Αΐν).»

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Με ακλόνητη αποφασιστικότητα, οι δυνάμεις μας συνεχίζουν τις αδιάκοπες προσπάθειές τους στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στις περιοχές της ΒΑ Συρίας και τελικά εξάλειψη της τρομοκρατίας του ISIS».

2023-08-21T17:28:19+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top