Ρώσος διεθνιστής: Υποστηρίζουμε τη Ροζάβα για τη δημιουργία δημοκρατικών ελεύθερων κοινωνιών

Ρώσος διεθνιστής: Υποστηρίζουμε τη Ροζάβα για τη δημιουργία δημοκρατικών ελεύθερων κοινωνιών

Ρώσος διεθνιστής: Υποστηρίζουμε τη Ροζάβα για τη δημιουργία δημοκρατικών ελεύθερων κοινωνιών

Ρώσος διεθνιστής: Υποστηρίζουμε τη Ροζάβα για τη δημιουργία δημοκρατικών ελεύθερων κοινωνιών

Ο Ρώσος διεθνιστής, Zirek Rus, υποστήριξε ότι: «Οι επιθέσεις του ISIS και του τουρκικού κράτους δημιουργούν μια δύσκολη κατάσταση στη Ροζάβα. Ο ρωσικός λαός πρέπει να υποστηρίξει την Ροζάβα για να νικήσει το ISIS και το φασιστικό τουρκικό κράτος».

Η επίθεση του Τουρκικού κράτους και η κατοχή της Ροζάβα συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Η συμμετοχή στο YPG, το YPJ και τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντιστέκονται, είναι επίσης πολύ μεγάλη. Διεθνιστές από την Αγγλία, τη Ρωσία, διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, συμμετέχουν σε αυτές τις δυνάμεις για να υπερασπιστούν την Ροζάβα. Ένας από αυτούς, ο Zirek Rus, από τη Ρωσία, μίλησε για τους λόγους που ήρθε στη Ροζάβα.

Πότε και γιατί έφτασες στη Ροζάβα;

Ήρθα στη Ροζάβα στις αρχές του 2020 για να υπερασπιστώ τον λαό της ενάντια στην επιθετικότητα του φασιστικού τουρκικού κράτους. Βρήκα μια δύσκολη κατάσταση στη Ροζάβα λόγω των επιθέσεων των τρομοκρατών του ISIS και του τουρκικού κράτους. Οι σύντροφοί μου και εγώ ετοιμαζόμαστε να αποκρούσουμε τις επιθέσεις τόσο του ISIS όσο και του τουρκικού κράτους.

Πώς ανακάλυψες την Ροζάβα;

Οι άνθρωποι εδώ διαθέτουν τεράστια αποφασιστικότητα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να παλέψουν για τη γη τους, και αυτό με ενέπνευσε Θέλω να μοιραστώ μια συγκεκριμένη μνήμη. Ήμασταν πίσω από ένα δέντρο μια νύχτα. Ήμασταν στο μέτωπο στο Til Temir. Ακούσαμε τον ήχο των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) και σκυλιά άρχισαν να μας επιτίθενται. Τότε οι τουρκικοί μαχητές άρχισαν να πυροβολούν. Φυσικά αυτή ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μένα.

Στην περιοχή έλαβε χώρα μία μοναδική αντίσταση ενάντια στο ISIS και τελικά τερματίστηκε η παρουσία του Ισλαμικού Κράτους. Πώς βλέπετε τον αγώνα κατά του ISIS και τι πρέπει να κάνει ο ρωσικός λαός για τη Ροζάβα;

Σκεφτείτε τον αγώνα κατά του ISIS. Το ISIS είναι μια επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση που δεν πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να αναβιώσει και να γίνει τόσο ισχυρό όσο ήταν πριν από 5 χρόνια. Είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους της Ροζάβα με κάθε δυνατό τρόπο. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη στη Βόρεια και Ανατολική Συρία-Ροζάβα Εάν νικήσουμε το ISIS εδώ, θα νικήσουμε το ISIS σε όλο τον κόσμο.

Οι νέοι και οι λαοί της Ρωσίας πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Περισσότεροι διεθνιστές θα πρέπει να υποστηρίξουν τους Κούρδους-Άραβες-Αρμένιους-Ασσύριους και όλους τους λαούς της Βορειοανατολικής Συρίας. Οι λαοί της Ρωσίας πρέπει να στηρίξουν τη Ροζάβα για να νικήσουν το ISIS και το φασιστικό τουρκικό κράτος και να οικοδομήσουν πραγματικά δημοκρατικές ελεύθερες κοινωνίες.

Πώς αξιολογείτε την υποστήριξη της Ρωσίας στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους στην περιοχή;

Η Ρωσία υποστήριξε τις επιθέσεις της Τουρκίας στο Αφρίν, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτό είναι απλώς ένα πολιτικό παιχνίδι, το οποίο έχει να κάνει με το εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Ο ρωσικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η Τουρκία είναι ένα φασιστικό ιμπεριαλιστικό κράτος στη Μέση Ανατολή και πρέπει να την σταματήσουμε.