Ο Μοχάμεντ Μίρζα Σίντι, πρώην επικεφαλής της ιρακινής κουρδικής οργάνωσης πληροφοριών Parastin, σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε έκρηξη αυτοκινήτου στην επαρχία Duhok στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ.

Ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών του Ιρακινού Κουρδιστάν σκοτώθηκε στο Ντουχόκ όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε εξερράγη την Κυριακή.

Η έκρηξη που σκότωσε τον συνταγματάρχη Mohammed Mirza Sindi, πρώην επικεφαλής της οργάνωσης πληροφοριών Parastin, σημειώθηκε στο Zakho (Ζάχο), μια πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Duhok, περίπου στις 9:10 μ.μ. τοπική ώρα, αλλά η ακριβής αιτία πίσω από το περιστατικό παραμένει άγνωστη.

Οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου απέφυγαν να προβούν σε οποιεσδήποτε επίσημες δηλώσεις έως ότου η έρευνα καταλήξει σε ουσιαστικά ευρήματα. Ωστόσο, οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ευθύνεται για τη θανατηφόρα έκρηξη είτε επίθεση με drone είτε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Η μονάδα πληροφοριών Parastin κατέχει εξέχουσα θέση στην περιοχή, καθώς συνδέεται στενά με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP).