Καθώς το Τουρκικό Υπουργείο Περιβάλλοντος αρνείται οποιαδήποτε πυρκαγιά στην περιοχή, ένα βίντεο εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φαίνεται να δείχνει Τούρκους  στρατιώτες να πυρπολούν το όρος Cudi (Çiyayê Cûdî), που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ένα βίντεο εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή, το οποίο υποστηρίζει τους ισχυρισμούς ότι Τούρκοι στρατιώτες πυροδότησαν σκόπιμα φωτιά στο όρος Cudi (Çiyayê Cûdî), που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Το τουρκικό Υπουργείο Περιβάλλοντος διαψεύδει κάθε πληροφορία για φωτιά στην περιοχή.

Το βίντεο, που υποτίθεται ότι κινηματογραφήθηκε από τους ίδιους τους στρατιώτες χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο, απεικονίζει Τούρκους στρατιώτες να να δείχνουν προς το όρος Cudi και τη γειτονική περιοχή Besta, τυλιγμένη στις φλόγες, δηλώνοντας: «Αυτή είναι η τελική κατάσταση της Besta. Αυτοί είναι οι Κούρδοι».
Ένας άλλος στρατιώτης ακούγεται να λέει, «Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε». Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία εγγραφής του βίντεο παραμένει άγνωστη.

Ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά στην περιοχή, ο Nevroz Uysal, βουλευτής από το Κόμμα της Πράσινης Αριστεράς, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια συζητήσεων με αξιωματούχους του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με το θέμα,  ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για την πυρκαγιά.

Ο Uysal τόνισε ότι αυτό το περιστατικό σηματοδοτεί τουλάχιστον την τριακοστή πυρκαγιά στην περιοχή, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε εκτάρια γης. Τόνισε, «Η υποτιθέμενη ζώνη πυρκαγιάς στο Cudi εμπίπτει στη «Ζώνη Ειδικής Ασφάλειας», που έχει κηρυχτεί στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή, προκαλώντας αυξημένη ανησυχία στο κοινό και δεν αφήνει κανένα μέσο για επέμβαση».

Η δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε την Τετάρτη στους πρόποδες του όρους Cudi συνεχίζει να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη, με τις αρχές φέρεται να αποτρέπουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η καταστροφική πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε μια τεράστια περιοχή μεταξύ των περιοχών Silopi  και Cizre  της επαρχίας Şırnak (Σιρνάκ), όπου η πλειονότητα  είναι κουρδική, με τον καπνό να φτάνει στην πόλη Silopi.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν έχουν γίνει επίσημες προσπάθειες για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς και οι πολίτες έχουν απαγορευτεί να επιχειρήσουν να σβήσουν τις φωτιές. Κάτοικοι της περιοχής κατηγορούν το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό για σκόπιμη ανάφλεξη της φωτιάς.