Οι διαδηλωτές σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ενώθηκαν στο κάλεσμά τους για τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας και για να επιστήσουν την προσοχή στα δεινά του κουρδικού πληθυσμού στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε όλη την Ευρώπη το Σάββατο για να καταδικάσουν την πρόσφατη στρατιωτική ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης στη βόρεια Συρία που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Άνθρωποι στο Κίελο, το Φράιμπουργκ, το Μόναχο, τη Λωζάνη και τη Ζυρίχη βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν αυτό που θεωρούν έλλειψη παγκόσμιας προσοχής στα φερόμενα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η κυβέρνηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον αμάχων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. γνωστή ως Rojava.

Κίελο: Ζητεί κλείσιμο του εναέριου χώρου πάνω από τη Ροζάβα

Μια συγκέντρωση ενάντια στις επιθέσεις ξεκίνησε στην Europaplatz του Κιέλου με ενός λεπτού σιγή για τις ζωές που χάθηκαν. Ακτιβιστές ζήτησαν με πάθος το κλείσιμο του εναέριου χώρου πάνω από τη Βόρεια και Ανατολική Συρία, τονίζοντας την ανάγκη για διεθνή επέμβαση.

Φράιμπουργκ: Αψήφια ενάντια στην «τακτική του Ερντογάν»

Ακτιβιστές στην πλατεία της Παλιάς Συναγωγής στο Φράιμπουργκ κατηγόρησαν τον Ερντογάν ότι προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις σημαντικές απώλειες του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ επιτιθέμενοι σε περιοχές των Κούρδων της Συρίας.

Μόναχο: Εκστρατεία για διεθνή πίεση

Ακτιβιστές στο Rindermarkt του Μονάχου ειδοποίησαν το κοινό για τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στο τουρκικό κράτος για να σταματήσει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις.

Λωζάνη: Πολιτική υποστήριξη για την κουρδική κοινότητα

Ορισμένοι Ελβετοί πολιτικοί συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η κουρδική κοινότητα στην Place St-Laurent στη Λωζάνη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε για να εκφράσει την αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό. Η συγκέντρωση εστίασε τις κατηγορίες κατά της Τουρκίας για συμμετοχή σε εγκλήματα πολέμου.

Ζυρίχη: Ο δολοφονημένος πολιτικός τιμήθηκε με ενός λεπτού σιγή

Ένας συνασπισμός ευρωπαϊκών κουρδικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατικής Κουρδικής Κοινότητας της Ελβετίας (CDK-S), της Ελβετικής Ένωσης Γυναικών Κούρδων (YJK-S) και των Επιτροπών Rojava, οργάνωσε μια διαδήλωση στη Ζυρίχη. Οι συμμετέχοντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Firyal Silêman Xalid, ενός Κούρδου πολιτικού και ακτιβιστή από τη Hasakah (Heseke), Rojava, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Κιρκούκ (Kerkûk) στις 18 Ιανουαρίου.