Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του τουρκικού κράτους στην πόλη Amûdê, εκατοντάδες σχολεία έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό. Ο  Δήμος καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου σε νερό με βυτιοφόρα.

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων που πραγματοποίησε το τουρκικό κράτος μεταξύ 13 και 15 Ιανουαρίου, τέθηκαν εκτός λειτουργίας εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος,πρατήρια πετρελαίου και βενζίνης σε πολλές πόλεις και περιοχές του καντονιού Jazira και των περιοχών Ain Issa, Tirbespiyê, Dêrik και Rimêlan.

Η Amûdê είναι μία από τις πόλεις που έχουν πληγεί. Ο Λαϊκός Δήμος Tiwêz προσπαθεί να αμβλύνει τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη νερού και ηλεκτρισμού. Τεχνικό προσωπικό πηγαίνει νωρίς το πρωί στα χωριά και μοιράζει νερό σε σπίτια για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών.

Το εκτελεστικό μέλος του δήμου Ehmed Mihemed είπε ότι αυτή η λύση είναι επείγουσα αλλά προσωρινή και πρόσθεσε: “Το νερό που απαιτείται για τα 33 χωριά που συνδέονται με την πόλη διανέμεται με τρία βυτιοφόρα. Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να καλύψουμε τις ανάγκες των πολιτών σε νερό”.

Ως αποτέλεσμα των διακοπών ρεύματος κατά τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά των αγροτικών περιοχών της Amûdê, 24 πηγάδια που εξυπηρετούσαν νερό σε περίπου 200 χωριά έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

«Δεν μπορούν να καλυφθούν απλές ανάγκες διαβίωσης»

Ένας πολίτης με το όνομα Mİhemed Ebduselam Hemîd από το χωριό Ουμ Ελ Ρεμπί είπε: “Προσπαθούμε να παρέχουμε νερό σε 500 οικογένειες στο χωριό. Λόγω αυτών των απάνθρωπων επιθέσεων, οι απλούστερες ζωτικές ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν στο χωριό μας”.

«Δεν υπάρχει νερό στα σχολεία»

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, τα σχολεία υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Jazira, 1.022 σχολεία δεν έχουν πρόσβαση σε ρεύμα και νερό.

Ο Hisên Mihemed, εκτελεστικό μέλος του Δημοτικού Σχολείου στο χωριό Ουμ Ελ Ρεμπί, είπε ότι οι συνθήκες εκεί ήταν καλές πριν από τις επιθέσεις, αλλά τώρα, μετά τις επιθέσεις, 300 μαθητές στο σχολείο έμειναν χωρίς νερό.

Λόγω των επιθέσεων, διακοπές νερού και ρεύματος σημειώθηκαν σε 46 σχολεία. Ο Hisên Mihemed υπογράμμισε ότι ο δήμος παρέχει νερό στο σχολείο παρά τις πολλές δυσκολίες.

2024-02-20T04:29:45+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top